Image
Närbild på en hand som håller i ett kontokort redo att betala i en kortläsare

Glasföretag prisas för sina smittskyddsskärmar

GLAS FÖR HÄLSA
2021-05-18 09:02

Berlings Glasmästeri i Halmstad har pandemin till trots haft fullt upp. Innovationen och satsningen på smittskydd har gett företaget en rejäl skjuts - och nu även resulterat i ett pris, uppmärksammar Hallandsposten.

Mia Berling
Mia Berling

Nu i vår meddelade Länsförsäkringar Halland att de tilldelar Berlings Glasmästeri årets hållbarhetspris med motiveringen:

”Företaget har under året på ett konkret och handlingskraftigt vis varit en aktiv part i att anpassa samhället till rådande restriktioner och bidragit till en minskad smittspridning i hela länet”.

Berlings Glasmästeri har designat, tillverkat och monterat smittskyddande glas- och plastskärmar åt många olika verksamheter det senaste året, på tandläkarmottagningar, i skolor, på sjukhus och i butiker.

– Normalt jobbar vi i Halmstad med omnejd men när det gäller smittskydd har vi haft uppdrag över hela Halland, berättar vd:n Mia Berling.

Tidigt ute

När pandemin bröt ut i fjol var de tidiga med att möta efterfrågan på skärmar som kunde skydda personal i olika verksamheter mot smitta, berättar hon.

– Där får jag hylla min anställda som var snabba på att ställa om. Glasmästarna Stefan Arpman och Ronny Lundell var direkt på bollen, berättar Mia Berling och när det gäller smittskydd kan de vara här för att stanna, tror hon.

Läs originaltexten i Hallandsposten