Image
Annons för Nordbygg 2022

Nordbygg flyttas till 26–29 april 2022

MÖTEN OCH MÄSSOR
2020-11-04 16:36

I förra veckan rapporterade Stockholmsmässan att man på grund av den tilltagande smittspridningen av Covid-19 i Sverige tvingas ställa in två av vårens största evenemang – Formex och Stockholm Furniture & Light Fair, som skulle gått av stapeln i januari respektive februari. Nu står det även klart att Nordbygg som skulle pågått i april 2021, flyttas fram till 26–29 april 2022.

Nordbygg är norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige, Skandinavien, Baltikum och övriga Europa. 

Peter Söderberg
Peter Söderberg

– Nordbygg är vår största och mest internationellt präglade mässa och alla inblandade behöver därför extra lång förberedelsetid inför genomförandet. Det är därför viktigt att vi nu i god tid ger alla inblandade besked om förutsättningarna kring ett genomförande av mässan. Den sammantagna nulägesbilden i Sverige och internationellt talar sitt tydliga språk och det bästa vi kan göra är tyvärr att ställa in mässan ytterligare en gång och hoppas på ett säkert och framgångsrikt genomförande 2022 istället, säger Peter Söderberg, projektledare Nordbygg.

Melinda Lemke, projektledare för glas- och metallföretagen i Glasbranschföreningen, en av medarrangörerna för Nordbygg, menar att det är oerhört tråkigt att det inte går att genomföra mässan, men att det är ett korrekt beslut och ett väntat besked att man ställer in.

Melinda Lemke
Melinda Lemke

– När smittspridningen avtog i våras och sedan höll sig på låga nivåer under sommaren hade vi förhoppningar om att vi faktiskt skulle kunna genomföra Nordbygg i april. Men i takt med de senaste veckornas utveckling har vi förstått att det nog inte kommer att bli så. Jag välkomnar att Stockholmsmässan med god framförhållning tar det här beslutet. Vi får ladda för en riktigt bra mässa 2022 istället.