Inredningsglas

Glas kan användas till ändlöst många ändamål där endast fantasin sätter gränser. Din glasmästare kan guida dig i en värld av ett otal typer av dekorativa glas när du till exempel ska inreda ditt hem eller ett kontorslandskap.

Ett kök med stänkskydd och bänkskiva i glas

Glas kan härdas eller lamineras för att få personsäkerhet och minimera risken för personskador. I lamineringsprocessen kan dekorativa mönster tryckas på folien med allt från enkla ränder och prickar till avancerade fotografier. Folien kan också utföras helfärgad eller om man vill kan man få folier med regnbågens skimmer och mystik.

I härdningsprocessen kan glaset screentryckas eller utföras med emaljskikt för att få en helfärgad yta eller dekorativa mönster. Screentryckta och emaljerade glas ger mycket motståndskraftiga mönster som stål pall för de flesta av behandlingar och miljöer.

Nästan samtliga glas kan blästras eller etsas. Här ruggar man upp valda delar glasets yta som blir matta och ogenomsiktliga. Translucent är ett annat ord för att ljuset släpps in men att glaset är ogenomsiktligt. Detta kan vara lämpligt i miljöer där man kanske vill föra privata samtal i en ljus och trevlig miljö. Ett annat sätt att få ett translucent glas är med så kallad opalfolie.

För den verkligt flexibla kontorsmiljön finns glas som man med en enkel knapptryckning kan förvandla från ett klart glas till ett translucent glas. Så kallade privata glas.