Plast

Plast kan ibland vara ett alternativ till glas. Glasmästaren ger dig professionell hjälp i valet av plast. Det finns ett antal olika typer av plaster med olika egenskaper och för olika ändamål.

En man står lutad mot en vägg av plykarbonat (plast)

Vissa plaster spricker lättare än andra, och andra är i princip omöjliga att spräcka. Polykarbonat är ett alternativ när man vill ha ett svårgenomträngligt alternativ till glas.

Plasten är enklare att borra hål i och den är väsentligt lättare än glas. Andra alternativ är till exempel plexiglas och lexan. En nackdel med plast är att det repas lättare än glas. Man kan dock även få en ytbehandling av plasten som ger en reptåligare yta.

Ett stort användningsområde för plast är reklamskyltar och till exempel broschyrställ eller butikshyllor. Plasterna kan erhållas i alla möjliga färger och kan slipas, sågas, borras, fräsas och böjas.

Vanlig är även så kallad kanalplast som flitigt används som exempelvis tak över uterum och över isolerade utrymmen, då det kan utföras med relativt bra isolerande egenskaper. Kanalplastpanel är väldigt populärt som beklädnadsmaterial, ljusgenomsläppliga motståndskraftiga väggytor och omfattande reklambärare för köpcentrum.