Image
Elin Storäng, GBF, möter elever på Yrkes-SM i Växjö 2022
Elin Storäng, GBF, möter elever på Yrkes-SM i Växjö 2022

Elin Storäng förstärker kansliets kommunikationsavdelning

KOMMUNIKATION
2022-05-20 08:35

Elin Storäng är sedan 9 maj anställd kommunikatör på Glasbranschföreningen. Satsningen på att anställa ytterligare en kommunikatör är ett led i den omorganisering som nu sker på kommunikationsenheten till följd av Mikael Ödesjös beslut – att efter 36 år i föreningens tjänst – gå i pension.

Melinda Lemke, projektledare för Fasadgruppen, tar över redaktörskapet för tidningen GLAS och Matilda Röjgård, kommunikationsansvarig, får förstärkning av Elin Storäng i arbetet med såväl extern som intern kommunikation – där bland annat utgivningen av medlemstidningen Rutan ingår. Elin kommer framgent också att projektleda föreningens medlemsträffar och större evenemang.  

Elin Storäng
Elin Storäng

Hej Elin,

Hur har din första arbetsvecka varit?

– Intensiv! Jag hann med en dag på kansliet innan jag packade väskan och åkte till Växjö för att vara med på Yrkes-SM under två dagar. Det var dock jättekul och lärorikt att kastas in i glasbranschens monter, där jag fick visa upp häftigt glas för nyfikna mässbesökare.

Vad gör egentligen en kommunikatör?

– En kommunikatörs arbetsuppgifter kan ju såklart skilja sig åt beroende på både bransch och arbetsgivare. Men i det stora hela är det kommunikatörens roll att planera, skapa och sprida information eller kommunikationsinsatser. Mitt fokus på Glasbranschföreningen kommer till stor del handla om att skapa medlemsnytta. Både genom att skriva om vad som händer i branschen, men även genom att projektleda många av våra medlemsevenemang.

Vad behövs för att kommunikation ska bli effektiv?

– Jag skulle nog säga att kommunikation behöver vara tydlig, relevant och aktuell för att vara effektiv.

Du kommer ju att hålla i Glasbranschföreningens större evenemang också – vad tänker du om det?

– Det ska bli SÅ kul. Jag älskar att styra event där människor möts och får chans att dela både kunskap och erfarenheter. Jag ser så mycket fram emot Glasdagen i oktober där jag får chans att både möta medlemmar och lära mig ännu mer om branschen.

Vad gjorde du innan du blev anställd här?

– Gick många barnvagnspromenader under min föräldraledighet… Nej, men jag tog faktiskt min examen i januari 2021, jobbade därefter som skribent för nätapoteket Apohem parallellt med min föräldraledighet. Men kommunikation har jag också jobbat med på Academic works marknadsavdelning under min studietid på kommunikatörsprogrammet.

Vad var det som lockade dig till glasbranschen?

– Just glas som material har alltid fascinerat mig. Därför blev jag direkt nyfiken när jag såg annonsen för den här tjänsten. Så med en passande arbetsbeskrivning och bra bild av medarbetarna på kansliet tvekade jag inte en sekund på att tacka ja till rollen och på så sätt bli en del av glasbranschen.

När får medlemmarna möjlighet att träffa dig?

– Som det ser ut nu är det i oktober; då hoppas jag att vi blir riktigt många som ses på Glasdagen 7 oktober i Stockholm. Sen har vi också kvinnlig nätverksträff kvällen innan som jag självklart också kommer att vara med på. Fram till dess finns jag på kansliet eller bara ett samtal bort om någon vill veta mer om mig.  

FAKTA – Elin Storäng

Ålder: 31
Aktuell: Nyanställd kommunikatör på Glasbranschföreningen
Utbildning: Kommunikatörsprogrammet på Södertörns högskola
Familj: Min man Martin och vår son Frank
Intressen: Älskar att bygga saker, allt från sommarhus till vedeldad pizzaugn. Träning ligger mig också varmt om hjärtat, främst fotboll och löpning.
Lyssnar på: P3 från stunden jag lämnar lägenheten till dess att jag kommer hem igen. 
Läser: Alldeles för lite i nuläget, men en bok som jag har med mig i väskan nu är Jonas Hassen Khemiris Allt jag inte minns. Förhoppningsvis ska den vara utläst till midsommar.
Tittar på: Oj. Det är nog en hel del program med fokus på odling och fix. Typ ”hjälp vi har köpt en bondgård” på SVT.  
Lagar gärna: Pasta (och pizza då om ugnen blir klar till sommaren)