Image
Fr v: Erik Haara, vd GBF, Marcus Nyström, Erikssons Glas, Jonas Nilsson, ordf GBF, Matilda Röjgård, kommunikationsansvarig GBF
Fr v: Erik Haara, vd GBF, Marcus Nyström, Erikssons Glas, Jonas Nilsson, ordf GBF, Matilda Röjgård, kommunikationsansvarig GBF

Erikssons Glas utses till Årets företag i glasbranschen

KONGRESS 2019
2019-04-16 10:37

Norrköpingsföretaget Erikssons Glas utsågs i samband med Glasbranschföreningens Kongress i Göteborg till Årets företag i glasbranschen 2019.

- Det är jättekul! Vi är stolta, svävar lite på moln faktiskt. Många här i Norrköping hör av sig och gratulerar så vi får både beröm och uppmärksamhet, säger företagets vd Marcus Nyström, och framhåller att utmärkelsen gett alla på Erikssons Glas insikt om att de faktiskt åstadkommer något som är speciellt och väldigt bra.

- Vår inställning är att vi ska göra allt för kunderna, och det innebär bland annat att vi inte springer på alla bollar. Vi vill vara effektiva och ha hög servicenivå, så att varje kund ska få perfekt bemötande och utförande i alla avseenden. För oss är aldrig frågan om det går att lösa ett önskemål, utan enbart hur det går att lösa, säger Marcus Nyström.

Juryns motivering

”Kvalitet och effektivitet är ledorden för Erikssons Glas i Norrköping. Detta framgångsrika företag som startades för 61 år sedan och under lång tid drevs av Thomas Nyström, leds idag av sonen Marcus Nyström, som redan som 26-åring axlade rollen som företagsledare.

Med en medelålder på 34 år i den sju personer starka personalen förenas både erfarenhet, engagemang och kunnande. Detta ger firman gott renommé och många uppskattade uppdrag.

Företagsfilosofin går ut på att ha flera verksamhetsben att stå på, för att snabbt och enkelt kunna byta inriktning när trender eller marknaden förändras. Kontinuerlig utbildning och certifiering är centralt. Alla på firman får ta stort eget ansvar och för att underlätta samarbete och optimera effektiviteten har alla eget arbetsfordon.

Med fingertoppskänsla och planeringsskicklighet leder Marcus sitt moderna företag i en stark utveckling där trender både skapas och följs. Inte minst på inredningssidan har Erikssons Glas blivit en eftertraktad leverantör. Här ser vi den nya generationens glasföretagande.”

Om priset

Det är bransch- och arbetsgivarorganisationen Glasbranschföreningen som i samband med sin kongress vartannat år delar ut priset Årets företag i glasbranschen. Priset går till ett medlemsföretag som gjort uppskattade och framgångsrika insatser under de senaste två åren. Juryn, som består av föreningens styrelse, bedömer företagens unika satsning inom områdena kvalitet och miljö, marknadsföring, innovation och service.

Läs pressmeddelandet

Bilder på Erikssons Glas