Image
Bildmontage av en man som utför glasarbete, en kvinna som arbetar med inramning, en kvinna som arbeta med ett fönster

Gesäll och redo att bli mästare?

UTBILDNING
2023-01-16 13:16

Om du har ett godkänt gesäll-/yrkesprov, har beställt gesällbrevet från Sveriges Hantverksråd och arbetat minst 6 år i din yrkesroll som konstinramare eller glastekniker erbjuds du nu möjligheten att genomföra en mästarutbildning. Leksands Folkhögskola tillhandahåller utbildningen och vårens kursstarter är i mitten av februari och mitten av mars.  

Vem kan bli mästare? 

Du som konstinramare eller glastekniker/glasgesäll får anmäla dig till mästarutbildningen om du uppfyller följande krav:

  • Godkänt gesäll-/yrkesprov.
  • Har beställt ett gesällbrev från Sveriges Hantverksråd.
  • Du har arbetat inom yrket i minst sex år eller 10 000 timmar.

Leksands Folkhögskola genomför mästarutbildningen

Mästarutbildningen tillhandahålls av Leksands Folkhögskola och är avgiftsfri. De kostnader som tillkommer är för resa, kost, logi och kurslitteratur då utbildningen startar med en fysisk träff. Därefter genomförs utbildningen på distans under 10 veckor. Utbildningen är på deltid och därför kan du arbeta under tiden du utbildar dig till mästare.

Begränsat antal platser till mästarutbildningen

Antal platser till mästarutbildningen är begränsade vid varje kursomgång. Om du är intresserad av att bli mästare bör du därför ansöka om en plats redan nu. Vårens kursstarter till utbildningen är i mitten av februari och mitten mars. På Leksands Folkhögskolas webbplats hittar du mer information om och gör din anmälan till mästarutbildningen.