Image
Skolelever testar att stå på glas i Glasbranschföreningens monter på Yrkes-SM
Skolelever besöker GBF:s monter på Yrkes-SM 2022 för att lära sig mer om glasteknikeryrket

Glasteknikeryrket visas upp på Yrkes-SM i Växjö

UTBILDNING OCH KOMPETENSFÖRSÖRJNING
2022-05-10 13:34

Idag drar Yrkes-SM igång i Arenastaden i Växjö. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Arrangemanget genomförs vartannat år och här tävlar hundratals yrkesskickliga ungdomar mot varandra inom ett 50-tal olika yrken.

Under tre dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka det över 30 000 kvm stora evenemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få prova på olika yrken. Yrkes-SM vänder sig i första hand till ungdomar som ska söka till gymnasiet och deras föräldrar.

– Inom yrket glastekniker har vi ännu ingen tävlingsverksamhet, så vi är istället med som ett uppvisningsyrke. I vår monter får besökarna se och testa på hur man monterar ett skjutglasparti och så visar vi upp ett antal glasprototyper, bland annat ett dynamiskt glas som genom ett knapptryck kan växla mellan helt transparent till frostat, berättar Joakim Länder, projektledare för Glasbranschföreningens grund- och lärlingsutbildning.

Glasbranschföreningens monter hittar du i Tipshallen – monter T23 – i avdelningen som hör till Construction Skills. Tack till våra sponsorer som hjälpt oss med montern: Martin G (Glasgruppen) Ferm & Persson och Ryds Glas i Katrineholm.

Läs mer om Yrkes-SM på yrkessm.se