Image
Gruppbild av människor inomhus
Gruppbild från Glas- och metallingenjörsutbildningens examensfirande. Bakre rad fr v: Elin Möller, Sten Warholm, Tim Karlsson, Marcus Wåhlberg. Främre rad från v: Forozan Ahmadi, Emma Hessel, Elias Koro, Alexander Luukkonen, Peter Lindén.

Stipendiaten Alexander om Glas- och metallingenjörsutbildningen

UTBILDNING
2023-01-10 09:34

I början av december tog ännu en grupp Glas- och metallingenjörer examen. Vid samma tillfälle tilldelades också Alexander Luukkonen Glasbranschföreningens stipendium för ”framstående studier och gott kamratskap”. Här är Alexanders ord om utmärkelsen och hur han ser på sin framtid i glasbranschen.

Hallå Alexander, grattis till Glasbranschföreningens stipendium, hur känns det?

Två män håller i en tavla mellan sig och tittar in i kameran
GlasLindbergs vd Jakob Sveger räcker över Glasbranschföreningens stipendium till Alexander Luukkonen. 

Jättekul, men först blev jag lite chockad när de sa mitt namn. Det kom som en överraskning helt enkelt för man vågar ju aldrig tro att det är en själv när man sitter där och lyssnar till motiveringen.

Varför sökte du Glas- och metallingenjörsutbildningen?

Jag har jobbat i glasbranschen sen 2010 och trivs bra, men kände ändå att jag ville utveckla mig på ett eller annat sätt. Då var det min vd som tipsade om den här utbildningen som jag tyckte lät intressant.

Hur upplevde du utbildningen Glas- och metallingenjör?

Jag har en jättepositiv upplevelse av utbildningen. Då jag redan jobbat i branschen ett tag så kände jag ju igen en del av innehållet, men det har varit bra repetition och gett mig en djupare förståelse för branschen och yrket. Sen har jag såklart lärt mig mycket nytt, som entreprenadjuridiken och projektledning – det är något jag inte arbetat med tidigare. 

Du har precis tagit examen – vad händer nu?

Jag är fortfarande anställd som montör på samma företag som innan jag började min utbildning. Givet läget vi befinner oss i efter pandemin och oron i byggbranschen så känns det väldigt tryggt och jag trivs bra. På sikt är målet att fortfarande stanna i glasbranschen, men att få jobba mer mot konstruktion och projektledning. Därför känns det bra att ha gått den här utbildningen och att jag numer har mitt examensbevis.

Läs mer om Glas- och metallingenjörsutbildningen