Image
En kvinna på scen talar framför en fullsatt sal av medverkande på möte om sund konkurrens i praktiken
Bild från första träffen i Stockholm 24 januari

Stort intresse för kunskapsdag om sund konkurrens i praktiken

SUND KONKURRENS
2024-01-30 14:11

Intresset var stort när Glasbranschföreningen, som en av arrangörerna, bjöd in till den första kunskapsdagen om hur organisationer konkret och effektivt kan motverka arbetslivskriminalitet och osund konkurrens. Samma upplägg kommer nu att genomföras på ytterligare fem orter under februari.  

Erik Haara
Erik Haara

Glasbranschföreningens vd Erik Haara deltog på första mötet och vittnar om att det fanns ett stort intresse för kunskapsdagen.  

– Det var fullsatt i lokalen och ett stort engagemang från alla som medverkade. Vi vet att det är en fråga som engagerar många och att det finns ett genuint intresse av att få utbyta erfarenheter och ta del av framgångskoncept. Att det är fokus på vad organisationer och företag konkret kan göra för att motverka osund konkurrens och arbetslivskriminalitet tror jag särskilt tilltalar många. Det är en komplex fråga och då är det viktigt att det kan brytas ned till praktiska åtgärder. 

Kunskapsdagarna är kostnadsfria för samtliga deltagare.

Kommande träffar:
Luleå 30 januari
Ljungby 1 februari
Malmö 6 februari
Linköping 7 februari
Örebro 14 februari

Arrangörer:

Sund konkurrens i praktiken arrangeras av Unionen, Ledarna, Installatörsföretagen, Glasbranschföreningen och Byggföretagen i samverkan. Detta sker med stöd från Arbetsmiljöverket och statsbidrag till arbetsmarknadens parter för att främja kunskapsutbyte och samverkan med myndigheter i syfte att motverka brott och andra regelöverträdelser i arbetslivet.