SM i Konstinramning 2018

Vinnarna av SM i konstinramning 2018
Fr v: 2:a pristagare Annika Kaspersson Nilsson, 1:a pristagare Therese Sjöberg och 3:e pristagare Johan van Natijne

SM i Konstinramning 2018 avgjordes 2 februari på Glasdagen i Stockholm. Till tävlingen var 15 bidrag anmälda, vilka visades upp i en utställning på Quality Hotel Globe.

Tävlingsbidragen bedömdes av en professionell jury som ingående granskade varje inramning utifrån samma kriterier som gäller för att avlägga gesällprov i konstinramaryrket.

Juryn utsåg 1:a, 2:a och 3:e pris. Alla medverkande på Glasdagen hade också möjlighet att via en omröstning på Glasbranschföreningens webbplats rösta på sin favorit bland bidragen – Publikens Favorit. 

Årets uppgift

GE BILDEN EN NY CHANS! 

Vi har alla sett mer eller mindre fina konstverk som behandlats utan större tanke eller kunskap. Bilder som riskerar att både bokstavligen och bildligt tyna bort i glömska och av tidens tand.

Utmaningen i 2018 års SM i Konstinramning var att med kreativitet, korrekta material och metoder ge en inramning av konst på papper, nytt liv. En chans att likt den fula ankungens förvandlas till en vacker svan.

Såväl den nya inramningen/tävlingsbidraget som den gamla exponerades under tävlingen för att visa vilken skillnad det gör när en professionell konstinramare tar sig an uppgiften att ge bilden en ny ”kostym”.

Resultatlista 

1:a pris: Therese Sjöberg, Stockholms Stadsmuseum
2: a pris: Annika Kaspersson Nilsson, Blackstad Rambutik, Blackstad
3:e pris: Johan van Natijne, Rammakarna på Östermalm AB
Publikens favorit: Karin Österberg, Karins Ramverkstad, Täby (på bilden till höger)

Juryn 2018

Eva Wadenhorn, Galleri ABCD
Pernilla Trane, HanssonsRamLimhamn
Ulrika Widén, Konstlist
Anders Fransson, Galleri 1
Hugo Röjgård, konstvetare

Läs pressmeddelandet

Vill du veta mer?