Image
En annons för Safe Construction Training

Hög tid att gå arbetsmiljöutbildningen som blir krav 1 juli

ARBETSMILJÖ OCH SÄKERHET
2021-03-29 12:18

Från och med 1 juli 2021 blir byggbranschens webbaserade säkerhetsutbildning ett krav för alla som är verksamma på arbetsplatser där Byggföretagens medlemsföretag är arbetsgivare eller ansvarar för samordning av arbetsmiljön. Det handlar om en kostnadsfri introduktionsutbildning inom arbetsmiljö och utbildningen genomförs på webbplatsen safeconstructiontraining.se. Efter godkänt resultat registreras behörigheten på ID06-kortet och resultatet är sedan giltigt i fem år.

Joakim Länder

– Eftersom vi vet att det blir krav på att alla som vistas på dessa byggarbetsplatser har genomfört utbildningen vill jag uppmana alla berörda medlemsföretag i Glasbranschföreningen att gå utbildningen så snart som möjligt. Ju närmre införandet av kravet vi kommer desto högre kommer trycket på utbildningen att bli. För att vara säker på att alla på företaget har behörighet i tid, bör man anmäla sig till utbildningen nu, säger Joakim Länder, ansvarig för arbetsmiljöfrågor på Glasbranschföreningen, som överlag är positiv till initiativet.

– En tydlig vinst med en gemensam introduktionsutbildning inom arbetsmiljö är att alla som kommer till byggarbetsplatsen har samma förkunskaper. Det ger ökad trygghet för alla som vistas där och man kan spara tid på att inte behöva repetera samma säkerhetsföreskrifter flera gånger om. 

Läs mer / Registrera dig för utbildningen