Image
Bildmontage med glasbranschens kvinnliga nätverk och profilbild av kvinna med blommig tröja

"Jag hoppas verkligen vi ses där!"

CHRISTINA BÅNG OM KVINNLIGA NÄTVERKSTRÄFFEN I SEPTEMBER
2023-08-09 10:23

Den 28 september arrangeras den tredje träffen för Glasbranschens kvinnliga nätverk. Denna gång i Malmö och i samband med arrangemanget Kongress- och fasaddagarna 2023. Fokus för träffen är nätverkande och erfarenheter från att arbeta i glasbranschen. Bland annat genom ett panelsamtal där Christina Bång från SinChriJo Agenturer medverkar. Här är mer om Christina och hennes förväntningar på träffen. 

Kvinna utomhus i glasögon och blommig tröja
Christina Bång är vd på SinChriJo Agenturer och en av deltagarna under kvinnliga nätverksträffen i september. 

Hallå Christina, vad arbetar du med och hur länge har du arbetat i glasbranschen? 

– Jag har jobbat i glasbranschen sedan 2008 och är vd för ett familjeägt företag som jobbar med komponenter som används för att producera isolerglas.

Vd i ett familjeägt bolag – hur är det?

– Att vara vd för ett litet företag är väldigt omväxlande; jag jobbar bland annat med försäljning, kontakter med leverantörer, logistik, marknadsföring och deltar med stor behållning i branschföreningar i Sverige, Norge och Danmark.

Du ska delta på kvinnliga nätverksträffen i Malmö 28 september – vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att träffa kvinnor som jobbar i glasbranschen, en bransch som jag tycker är otroligt spännande, för att få inspiration och insikter om deras tankar och erfarenheter.

Vilka samtalsämnen och frågor är du intresserad av att ta upp i diskussionerna under träffen?

– Jag skulle vilja prata om vilka frågeställningar som är viktiga att hantera framöver. Klimatet är ju en given och högst angelägen fråga där Glasbranschföreningen har gjort ett mycket omfattande och bra arbete – hur tar vi olika aktörer detta vidare på bästa sätt? Sen så skulle det vara intressant att höra hur kollegor i branschen tänker kring AI och hur vi kan förhålla oss till en värld som förändras i all snabbare takt. Även vilka kompetenser som är viktiga att utveckla för att vara en relevant och professionell aktör i framtiden.

Vad vill du säga till den som ännu inte anmält sig till träffen?

– Nätverksträffen är ett ypperligt tillfälle att träffa kollegor i branschen och samtidigt få med sig inspiration och ny kunskap – jag hoppas verkligen vi ses där!

Så här anmäler du dig till kvinnliga nätverksträffen

Nätverksträffen är kostnadsfri, men för att delta behöver du vara anmäld till kvinnliga nätverket. Ännu inte medlem? Fyll i det här formuläret.