Glasbranschens kvinnliga nätverk

Är du kvinna verksam i glasbranschen?

Varmt välkommen att ansluta dig till glasbranschens kvinnliga nätverk. Nätverket träffas fysiskt och digitalt ett par gånger om året för inspiration, gemenskap och utbyte av erfarenheter. 

Vilka vänder sig nätverket till?

Glasbranschens kvinnliga nätverk är öppet för alla kvinnor och icke binära i branschen oavsett roll på företaget och verksamhetsområde. Här blir du en del av ett informellt nätverk som inspirerar med föreläsningar, gruppdiskussioner och nätverkande för att stärka dig i din yrkesroll och utveckla dig professionellt.

Varför behövs ett kvinnligt nätverk?

Många kvinnor uttrycker att det är roligt och utvecklande att arbeta i glasbranschen, men än så länge är kvinnor kraftigt underrepresenterande på företagen. Nätverket erbjuder kvinnor verksamma i branschen en naturlig mötesplats för att kunna knyta nya kontakter, utbyta erfarenheter och idéer samt hitta förebilder. Tillsammans ökar vi också möjligheterna att fler kvinnor söker sig till glasbranschens och att redan verksamma stannar kvar. 

Nästa träff 26 april 

I samband med Nordbygg

Vi lever i tider av snabb förändring. Den tekniska utvecklingen går i en rasande fart och skapar nya möjligheter, men också nya utmaningar, i våra arbetsliv. Hur kan vi hitta balans och långsiktig hållbarhet i våra arbetsliv i det höga tempot? Hur kan vi använda vår inre motivation och våra drivkrafter för att skapa positiv förändring? Hur kan vi bli inspirerande ledare för oss själva och varandra?

Välkommen till en workshop där vi utforskar dessa frågor tillsammans med Kristina Närman, facilitator och föreläsare som i över tio år hjälpt personer och organisationer att leda sig själva mot den framtid de vill se.

Tid: Klockan 10:00-12:00 med efterföljande lunch (sluttid kl. 13:00)

Plats: Lokal K22, Stockholmsmässan

OBS! Vid anmälan kan du även anmäla dig till Nordbyggs nätverksfrukost som sker tidigare samma dag (kl. 08:30-09:30). Tanken är att vi samlar ihop alla som anmält sig från Glasbranschens kvinnliga nätverk utanför och går in gemensamt.

Anmälan öppnar inom kort.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Information om redan genomförda träffar

Träff 6 oktober 2022

Kvällen den 6 oktober 2022 arrangerades den första fysiska träffen för glasbranschens kvinnliga nätverk på Courtyard by Marriott i Stockholm. På agendan stod mingel, middag och en inspirationsdel med inbjudna talare. Bland annat Erika Hann, Företagsrådgivare på Byggföretagen och projektledare av Byggföretagens kvinnliga nätverk i Stockholm. Erika delade med sig av sina erfarenheter från att driva ett kvinnligt nätverk i en mansdominerad bransch.

Träff 9 februari 2023

Den 9 februari 2023 genomfördes nätverkets andra träff. Denna gång digitalt under temat Arbetsplatsen samtalsklimat. Under ledning av retorikkonsulten Pontus F Christoffersen fick medlemmarna verktyg för att exempelvis hantera konflikter retoriskt smart, men också tid för digitalt nätverkande medlemmarna emellan. 

Träff 28 september 2023

Under förmiddagen den 28 september 2023 genomfördes nätverkets tredje träff. Denna gång fysiskt i Malmö där erfarenheter, berättelser och nätverkande var temat. Förutom nätverkande i mindre grupper och minglande lunch så inleddes träffen med ett panelsamtal där fem representanter från nätverket medverkade. Fokuset i panelsamtalet var Erfarenheter och en glasbransch under förändring.

Här anmäler du dig till glasbranschens kvinnliga nätverk

Glasbranschens kvinnliga nätverk. Du anmäler dig genom att fylla i följande formulär:

Glasbranschens kvinnliga nätverk

Uppge helst mobilnummer eller annat direktnummer.
Dela gärna med dig av dina tankar och ideér. Frivillig uppgift.
Dela gärna med dig av dina tankar och ideér. Frivillig uppgift.
För din kännedom kommer foton av framtida medlemsträffar delas via Glasbranschföreningens sociala medier i syftet att sprida kännedom om glasbranschens kvinnliga nätverk. Om du har synpunkter – kontakta projektledare Elin Storäng: elin.storang@gbf.se / 08-453 90 68
CAPTCHA