Glas för en levande livsmiljö

En spektakulär glasbyggnad där glaspartierna monterat så att det ser ut som om det är en stor spricka i huset.

Glas är idag ett självbärande byggmaterial, som man i princip kan bygga vad som helst och hur som helst med. Tekniskt avancerade konstruktioner för fasader, entréer och tak bidrar till en friare arkitektur där behov av både design, energi, komfort och säkerhet kan tillgodoses. Dagens glasprodukter är flexibla, smarta, starka, glänsande, färggranna, formfria, reflekterande, mönstrade och ger både utsikt och inblick.

Glas för en levande livsmiljö stöder FN:s 11:e globala mål:

Logga för FN:s elfte globala mål

Delmål 11.3 - Inkluderande och hållbar urbanisering


Här ger vi exempel på hur glas bidrar till en levande livsmiljö:

Glas för spännande arkitektur

Vad vore väl arkitektur utan glas? Traditionellt sett har glaset alltid spelat en central roll för arkitekturen. Genom glaset, den upplösta gränsen mellan ute och inne, flödar dagsljuset genom våra byggnader. Vi får kontakt och närhet till både människor och natur. Den tekniska utvecklingen av glaset som material möjliggör idag stor arkitektonisk frihet. Ofta är det endast fantasin som sätter gränser.

Vill du veta mer?

Läs mer på gbf.se:

Artiklar och reportage i tidningen GLAS:

Glaskonst i offentliga miljöer

Glaskonst blir allt vanligare i det offentliga rummet. Tack vare glasets transparenta och reflekterande egenskaper lämpar det sig väl för utsmyckningar av såväl skolor och vårdinrättningar som parker och gallerior. 

Vill du veta mer?

Artiklar och reportage i tidningen GLAS:

Glas i inredning

Glas är i mångas ögon ett vackert material som är tacksamt att använda i inredning och vid konstnärliga utsmyckningar. Glaset är beständigt och sprider och reflekterar ljus på de mest fantastiska sätt.

Läs mer på gbf.se:

Artiklar och reportage i tidningen GLAS:

Att rama om konsten kan lyfta verket till en ny nivå

En tavla behöver inte vara skadad för att vara i behov av en renovering. Av erfarenhet vet vi att många inte reflekterar över vad en ny inramning kan göra för ett verk. På samma sätt som en ful och sliten ram eller passepartout påverkar konstverket negativt kan nya ramar och ny passepartout göra underverk. Det kan till och med vara svårt att förstå att det är samma konstverk man tittar på efter som innan renoveringen.

Vill du veta mer?

Läs mer på gbf.se: