Kan vi anpassa skolmiljön för elevers välmående istället för medicinering?

Hälsa | 11 juni 2024 En klassrumssituation kan verka relativt okomplicerad, men det är mycket som försiggår när 30 barn och lärare vistas i ett och samma rum. Det pratas och ges instruktioner. Förväntas att elever ska lyssna, förstå och omsätta informationen genom att lösa uppgifter. Detta samtidigt som det...

Arkitekten berättar

Arkitektur och design | 22 maj 2024 Hanna Michelson är arkitekt SAR/MSA och driver byrån Fria Folket. Här berättar hon för Glas om arbetet med Bibliotekshuset.

Bollnäs bibliotekshus: Modern arkitektur möter traditionella Hälsingegårdar

Arkitektur och design | 22 maj 2024 För den som närmare känner Staffan Michelson är det föga förvånande att hans och hustrun Lenas hus utanför Bollnäs är byggt med omsorg om miljön. Redan som yngling fanns kärleken till djur och natur och Staffan berättar om uppväxten utanför Alingsås där han senare som månskensbonde kom att...

Den byggda formens betydelse

Hälsa | 21 maj 2024 I mars publicerades en kunskapsöversikt över den byggda formens betydelse som Boverket initierat i samarbete med några av landets forskare. Däribland dagsljusforskaren Marie-Claude Dubois som betonar dags- och solljusets betydelse i våra byggnader.

Möjligheternas byggregler försämrar framtida utsikter

Debatt, Hälsa | 4 oktober 2023 En god bostad utgör fundamentet för livskvalitet och bidrar i allra högsta grad till välmående och att vi presterar väl på jobbet och i skolan. Att vi bor bra borde med andra ord vara en högprioriterad fråga för alla, även Boverket.