Image
Vinnarna av SM i Konstinramning fotograferas på scenen på Glasgalan 2022
Pristagarna 2022 fr v: Annika Kaspersson, Elsie-Marie Phil, Elin Åkerberg och Therese Sjöberg. Foto: Sören Håkanlind

SM i Konstinramning 2022

SM i konstinramning 2022 avgjordes 7 oktober på Glasdagen i Stockholm. Det var 14 deltagare som tävlade om att utses till svensk mästare. Temat för tävlingen var ”Maximalism” där deltagarna uppmanades att släpp loss all sin kreativitet och visa sin maximala yrkesskicklighet med en riktigt maxad inramning! Med juryns motivering: "En tekniskt utsökt inramning med stor hantverksskicklighet och designkänsla, utförd med finess och attityd", gick SM-titeln till Elsie-Marie Pihl, Blackstads Rambutik.

Alla tävlingsbidrag bedömdes av en professionell jury, utifrån kriterierna val av material, noggrannhet, helhetsintryck, kreativitet och estetik. Hur väl inramningen följde temat bedömdes också. Juryn utsåg 1:a, 2:a och 3:e pris. Deltagarna på Glasdagen hade också möjlighet att rösta på sin favorit bland bidragen och därmed utse "publikens favorit". Publikens första hands val blev SM-vinnarens kollega Annika Kaspersson, verksam i samma rambutik.

En tekniskt utsökt inramning med stor hantverksskicklighet och designkänsla, utförd med finess och attityd. Konstinramaren har på ett kreativt sätt blandat flera olika material och har med tävlingens minsta motiv dessutom utnyttjat temat maximalt.

Juryns motivering till det vinnande bidraget 2022 - Elsie-Marie Pihl, Blackstads Rambutik

Resultatlista

1:a pris: Elsie-Marie Pihl, Blackstads Rambutik
2:a pris: Therese Sjöberg, Stockholm Konst
3:e pris: Elin Åkerberg, Svalövs Glasmästeri/Glasorama
Publikens pris: Annika Kaspersson, Blackstads Rambutik

Juryn 2022

Pernilla Trane, mästare i konstinramaryrket, HanssonsRamLimhamn AB, ordförande

Jannike Simonsson, mästare i konstinramaryrket, Akvatint AB/Ramverket

Teresa Mesquit, fotokonservator, Moderna Museet

Läs pressmeddelandet

Vill du veta mer?