Image
En konstinramare visar upp olika passepartouter för ett konstverk

Konstinramning

Att rama in är en konst i sig. Professionellt utförda konstinramningar ger konsten ett extra lyft. De säkrar också att målningen, litografin, fotot eller föremålet inte förstörs. Glasbranschföreningens inramningsföretag har den högsta kompetensen. De kan ge kreativa förslag och skapar inramningar som framhäver tavlan och motivet på bästa sätt. De ger konsten yttre skönhet och kunden en garanti för kvalitet.

Var rädd om din konst!

Vid inramning av konstverk är det viktigt att endast använda åldersbeständig kartong och att inte lägga glaset direkt mot verket. Före 1980-talet använde svenska konstinramare i allmänhet inte åldersbeständig kartong. Detta gör att du bör vara extra uppmärksam på konst som är inramad före denna tid. Läs mer...

En inramning kan lyfta verket till en helt ny nivå

En tavla behöver inte vara skadad för att vara i behov av en renovering. Av erfarenhet vet vi att många inte reflekterar över vad en ny inramning kan göra för ett verk. På samma sätt som en ful och sliten ram eller passepartout påverkar konstverket negativt kan nya ramar och ny passepartout göra underverk. Det kan till och med vara svårt att förstå att det är samma konstverk man tittar på efter som innan renoveringen.

Måttbeställda ramar

Hos en konstinramare får du alltid måttbeställda ramar och passepartouter som passar just ditt konstverk. Det är ramen som ska anpassas till verket, aldrig tvärtom!

Tänk utanför ramarna

Det är inte bara konstverk i klassisk mening som kan ramas in. Idag är det många som väljer att rama in alla möjliga saker de tycker är vackra eller betyder något extra för dem. Det kan vara allt från autografer, instrument och barnens första skor till torkade växter, textilier eller varför inte en skateboard.

Se filmen om konstinramning

Relaterade sidor: