Fönsterrenovering

Renovering av fönster är ett effektivt sätt att få villan eller kanske flerbostadsfastigheten att kännas ny och fräsch.

En person restaurerar ett vackert gammalt fönster med grönt glas

Man byter trasiga glas, dåligt trä och kittar om, byter tätningslister, kompletteringskittar och målar nytt. Det känns sunt och ekonomiskt att inte köpa nya fönster. En åtgärd man inte bör glömma vid renovering av sina fönster är att man samtidigt och till en rimlig kostnad kan minska energiförlusterna genom fönsterglaset. Detta gör man genom att byta ett av glasen i fönstret till ett energiglas. Det förbättrar isoleringsvärdet med upp till 40 procent och minskar kallraset väsentligt.

Fönsterrenovering där man byter glaset är en långsiktig investering, men den betalar sig från dag ett med minskade uppvärmningskostnader.

Eftersom detta är ett sätt att spara pengar behöver man inte vänta till behovet av fönsterrenovering. Men kan uppgradera sina befintliga fönster med ett glasbyte, har man till exempel en villa med 3-glas isolerglas vilket var vanligt på 80-talet, kan man med ett glasbyte enkelt minska värmeförlusterna genom fönster med 50 procent eller mer.

Innan renovering och/eller uppgradering av fönster bör du kontakta en glasmästare för en genomgång av de mest optimala och konstadseffektiva lösningarna. Glasmästaren utför jobbet och du får ett fackmässigt och varaktigt utfört arbete som garanterar bra kvalitet. Befintliga fönster är ofta ursprungliga gedigna hantverk som kräver en varsam hantering av glasmästare med gedigen erfarenhet.

Checklista vid fönsterrenovering

För beställare och entreprenörer