Image
grupp av kvinnor i biosittning tittar glatt på kvinnligt konferencier
Foto: Sören Håkanlind

Historisk träff för glasbranschens kvinnor

JÄMSTÄLLDHET
2022-10-12 15:15

Kvällen den 6 oktober skrevs ny historia i glasbranschen. Då samlades ett 40-tal verksamma kvinnor i branschen på Courtyard by Marriott i Stockholm för att medverka i glasbranschens första kvinnliga nätverksträff. Aldrig förr har glasbranschen upplevt en träff med så många kvinnor och så få män i ett och samma rum. En reflektion många av deltagarna kände och delade med sig av under träffen. 

En agenda med nätverkande i fokus

I agendan för träffen fanns tid för såväl mingel och middag som inspirationstalare. Ett upplägg med främsta syftet att de som var där fick chans att se och lära känna andra kvinnor i glasbranschen.

– Ingen hade vågat tro att vi skulle bli så många, jag hörde hur några av deltagarna hade tippat på max 20, så det känns lite smått överväldigande. Men också energigivande, inspirerande och inte minst roligt, berättar Elin Storäng, kommunikatör på Glasbranschföreningen och projektledare av kvinnliga nätverket.

Vad händer nu med kvinnliga nätverket?

I närtid påbörjas planeringen av nästa träff, men också planeringen för nätverket i stort. Hur ofta träffarna ska ske, i vilket format och vilka ämnen som bör lyftas. Något som alla medlemmarna är med och påverkar, inte minst genom att fylla i en enkät som skickades ut till alla som var med på nätverksträffen.

– Jag läser just nu igenom enkätsvar och feedback från alla som var med på första nätverksträffen och jag har fått jättebra input på innehåll och ämnen för framtida möten. Vad vi vill använda nätverket till är något vi måste forma tillsammans, förtydligar Elin.

Vill du också vara med i glasbranschens kvinnliga nätverk?

Tveka inte en sekund att gå med om du är verksam kvinna i glasbranschen. Alla är välkomna, oavsett roll eller verksamhetsområde. Här kan du läsa mer om glasbranschens kvinnliga nätverk. Du är också varmt välkommen att kontakta projektledare Elin Storäng:
elin.storang@gbf.se / 08-453 90 68