Image
Logotype - Årets företag i glasbranschen

Årets företag i glasbranschen

Årets företag i glasbranschen var en utmärkelse som delades ut i samband med Glasbranschföreningens Kongress åren 2000 till 2019. Tävlingen var öppen för alla medlemsföretag och tilldelades ett företag som gjort uppskattade och framgångsrika insatser den senaste två-årsperioden. Nomineringen skedde via ett formulär på föreningens webbplats.

Juryn, som bestod av föreningens styrelse, bedömde i första hand företagets unika satsning. I nomineringsformuläret fanns följande förslag på områden för motivering - kvalitet och miljö, marknadsföring, innovation och service. Av de nominerade bidragen utsåg juryn tre företag som officiellt hade chansen att vinna titeln Årets företag i Glasbranschen. Vinnaren tillkännagavs på Glasbranschföreningens kongress.

År 2021 tog Glasbranschföreningens styrelse ett beslut om att inte längre arrangera tävlingen Årets företag i glasbranschen. Bakgrunden till beslutet var att styrelsen ansåg att det är svårt att tävla i "företagande" och att inriktningen för tävlingar och utmärkelser i föreningens regi därför framgent istället ska fokusera på projekt och/eller företagets goda och inspirerande handlingar/satsningar.

Relaterat material

Vinnare av priset

Årets företag i glasbranschen

2019 Erikssons Glas i Norrköping AB Norrköping
2017 Fasadglas Bäcklin AB Stockholm
2015 Selins Glasmästeri AB Sandviken
2013 Teijlers Glas AB Örebro
2011 Tumba Glas o Fönsterrenovering Stockholm
2009 Bilglas i Linköping AB Linköping
2007 Kålltorps Glasmästeri AB Göteborg
2005 Skandinaviska Glassystem AB Göteborg
2003 Öjebyns Glas o Aluminium AB Piteå
2001 Fasadglas Bäcklin AB Stockholm
2000 Luleå Bilglas AB Luleå

Årets Glasmästare

Före år 2000 delade Glasbranschföreningen ut ett annat pris som hette Årets Glasmästare. Priset ersattes därefter av Årets Företag i Glasbranschen.

1998 Göran Kronström, Karlstads Glasmästeri AB Karlstad
1996 Göran Hellman, Hellmans Glas AB Falköping
1994 Kjell Lindqwist, Lindqvist & Son Glas AB Lindesberg
1992 Eric Bohlin, AA Glas AB Stockholm
1990 Ronnie Hjalmarsson, Eskilstuna Glas AB Eskilstuna