Image
Bild på man i kavaj med skylt i handen på gatan framför vitt bostadshus
Boverkets energiguide för energieffektiviserande renovering

Gör medvetna val med Boverkets energiguide

ENERGIEFFEKTIVISERAD RENOVERING AV SMÅHUS
2023-08-25 06:12

Under sommaren lanserade Boverket (myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende) energiguiden som riktar sig till småhusägare. En guide som underlättar beslutsfattandet när man vill genomföra en energieffektiviserande renovering av sitt hus.

Vad är energiguiden?

Energiguiden är en samlingsplats på Boverkets webbplats med information för småhusägare som vill genomföra en energieffektiviserande renovering av sitt hus. Guiden går stegvis igenom vad som är bra att tänka på genom hela processen. Från att inledningsvis undersöka huset till viktiga regler och tillstånd som krävs och även hur man bör agera under byggprocessen.

Energiguiden för medvetna val

Med hjälp av Boverkets guide kan småhusägare göra medvetna val som inte bara sparar energi och minskar ens klimat- och miljöpåverkan. Energiguiden kan också hjälpa till att förbättra inomhusmiljön, bidra till en godare ekonomi och bevara eventuellt kulturvärde.

Här hittar du som äger ett bostadshus Energiguiden på Boverkets webbplats. 

Länktips! 

Från och med 3 juli 2023 kan småhusägare ansöka om bidrag för energieffektiviserande åtgärder på sin bostad. Läs mer om bidraget: 

Om Boverket 
Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering. Boverket tillhör Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.