Image
tre kvinnor presenterar sig själva framför en presentation med logotypen för glasbranschens kvinnliga nätverk

Ny träff för glasbranschens kvinnliga nätverk

Digital träff 9 februari 2023
2023-01-09 20:48

I oktober 2022 genomfördes första träffen för glasbranschens kvinnliga nätverk. Därefter har alla medlemmarna i nätverket gett förslag på innehåll och upplägg för kommande träffar. Här presenteras en övergripande plan för 2023 där första träffen sker digitalt i februari.

Vad är glasbranschens kvinnliga nätverk?

Glasbranschens kvinnliga nätverk är en mötesplats för just det – branschens kvinnor. Ett initiativ av Glasbranschföreningen med inspiration, nätverkande och kunskapsdelning i fokus. 

40 kvinnor på första träffen

Första, tillika historiska träffen för glasbranschens kvinnliga nätverk, genomfördes i oktober 2022 där 40 verksamma kvinnor i branschen var med. Förhoppningen under 2023 är att fler kvinnor ansluter sig och att nätverket ska ge branschens kvinnor ytterligare en anledning att trivas och därför stanna kvar i glasbranschen.  

2023 – det här är planen

Elin Storäng
Elin Storäng, kommunikatör på Glasbranschföreningen och projektledare av kvinnliga nätverket.

Medlemmarna i nätverket har fått chans att tycka till om hur upplägget och innehåll för träffarna bör se ut. Elin Storäng på Glasbranschföreningen är den som projektleder nätverket och har därför samlat in allas önskemål och lagt en plan för 2023 som baserats på medlemmarnas förslag.

– Vi inleder med en digital träff den 9 februari med fokus på arbetsplatsens samtalsklimat där vi får lyssna till retorikern Pontus F. Christoffersens kunskap och tips. Därefter sker nästa träff fysiskt och infaller i samband med kongressen i höst, berättar Elin och tillägger att mellan träffarna erbjuds också nätverket en digital miljö för inspirationsdelning och chans att hålla kontakten. Detta genom en grupp på LinkedIn, vilken är frivillig för nätverkets deltagare att gå med i.

Jag vill också gå med i nätverket – hur gör jag?

Om du är verksam kvinna i glasbranschen är du välkommen att gå med i nätverket. Arbetstitel eller verksamhetsområde spelar ingen roll – allt du behöver göra är att anmäla dig genom det här formuläret. Om du har frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig till Elin Storäng: elin.storang@gbf.se.

Om du redan är med i glasbranschens kvinnliga nätverk så är det här du anmäler dig till den digitala träffen 9 februari