Image
tre män vid arbetsbord inomhus tittar på en fjärde man som skär i glasskiva

Utbildningsdag med målet att skapa nätverk

YRKESLÄRARE BESÖKER GLASSKOLAN
2023-11-01 13:49

Under höstlovet varje år anordnar Glasbranschföreningen en utbildningsdag på Glasskolan för yrkeslärare på gymnasiet. En dag med syftet att inspirera och lära yrkeslärare kunskapen som behövs för att visa upp glasteknikeryrket hemma på skolorna. 

Man i blå tröja, arbetshandskar och skyddsglasögon bryter glasskiva
Per Ramström från Tullängsgymnasiet i Örebro i full färd med att genomföra de praktiska övningarna. 

Under utbildningsdagen på Glasskolan varvas teori med praktiska övningar. Ett uppskattat upplägg enligt Per Ramström från Tullängsgymnasiet i Örebro. 

– Jag tycker dagen innehöll intressant information om utbildning inom glas och det var också bra att få arbeta praktiskt med övningar. Jag fick bra idéer att ta med hem till skolan, menar Per. 

”Målet är att bygga ett nätverk” 

Glasbranschföreningens utbildningsansvarige Joakim Länder som ansvarar för planering och genomförande av utbildningsdagen är också nöjd. 

Joakim Länder
Joakim Länder från Glasbranschföreningen ansvarar för planering och genomförande av utbildningsdagen för yrkeslärare. 

– Utbildningsdagen för yrkeslärare som vi kör årligen på Glasskolan är ett jättebra sätt för oss i glasbranschen att få kontakt med skolor som är nyfikna på hur de kan få in mer glas i sin utbildning. Vårt mål är att bygga ett nätverk med yrkeslärare och skolor som är intresserade att utbilda i glas, berättar Joakim. 

Lästips! 

Hur utbildningsdagen i Katrineholm inspirerat till att yrkeslärare kan synliggöra glasteknikeryrket på skolan kan du läsa om i besök på Hushagsgymnasiets Glasdag. Även hur yrkeseleven Alexander Carpenhammar blev inspirerad till att välja glas som inriktning på bygg- och anläggningsprogrammet.