Image
Bildmontage av mingel och semaniarier under almedalsveckan 2023
Almedalsveckan 2023

Rapport från Almedalsveckan

MIKAEL LINDSTRÖM PÅ PLATS I VISBY
2023-06-30 10:18

Så var årets Almedalsvecka i full gång. På plats i Visby finns Mikael Lindström, projektledare för glasmästeri på Glasbranschföreningen. Hör Mikaels upplevelse och spaningar av veckan hittills.

Porträttbild av man i ljusblå skjorta utomhus
Mikael Lindström på plats under Almedalsveckan 2023

Hallå Mikael – vad är din upplevelse av Almedalen hittills?

– Almedalen känns mer fokuserat än tidigare år och är heller inte lika stort. Det är bättre ytor att röra sig på bland de olika platserna för seminarium, vilket ger en lättare överskådlighet och känns tryggare.

Vilka områden bevakar du på plats i år?

– Framförallt upphandlingsfrågor och vilka utmaningar inköpare ställs inför när man ska ställa krav som säkerställer sund konkurrens bland leverantörer.

Har du snappat upp något extra intressant?

– I programmet för veckan ryms helt klart många viktiga seminarier utöver de inom mitt bevakningsområde. Bland annat seminarier om energieffektivisering och hur vi ska få energisystemet i Sverige att fungera bättre i stort och smått. Även byggbranschens utmaningar utifrån konjunktur- och ränteläget och dystra siffror för bostadsbyggandet som fallit under första kvartalet i år.

Varför är det viktigt att Glasbranschföreningen deltar under Almedalsveckan?

– Almedalen är en viktig träffpunkt där branschgemensamma ämnen får stort fokus bland aktörer och organisationer. Exempelvis genom nätverkandet där flertalet viktiga diskussioner förs om aktuella företagsfrågor, men också om samhället i stort. Därför är Almedalsveckan ett viktigt evenemang för föreningen att vara med på.

Utöver Mikael Lindström representeras föreningen också av Torbjörn Carlberg, förhandlingschef och Joakim Länder, projektledare grundutbildning och arbetsmiljö.

Läs mer om Almedalsveckan