Image
Styrelseledamot Maja Hallén i blommig mörkblå blus mot grön bakgrund

Tre snabba frågor till Maja Hallén

LÄR KÄNNA STYRELSELEDAMÖTERNA
2024-08-06 13:34

Högsta beslutanderätt för Glasbranschföreningen har medlemmarna som representeras av föreningsstyrelsen som väljs på föreningsmötet vartannat år. Styrelsen utgörs av representanter från medlemsföretagen. Sammansättningen av styrelsen sker utifrån kompetens, verksamhetsområde och geografisk hemvist. Vi har ställt tre snabba frågor till ledamoten Maja Hallén, RAMA AB.

Varför vill du engagera dig i styrelsen?

– Generellt sett vill jag vara en representant för det lilla företaget, men jag vill också verka för branschens utveckling i stort. Sedan klappar mitt hjärta lite extra för konstinramaryrkets utveckling, eftersom det är i den grenen av Glasbranschföreningen mitt eget företag är verksamt.

Vilka frågor tycker du är viktigast att föreningen driver just nu?

– Jag tycker att vi måste prioritera klimat- och hållbarhetsfrågan. Det är avgörande för kommande generationer, men det blir också i dagsläget allt viktigare för våra företags konkurrenskraft.

Utöver ditt engagemang i föreningen och i ditt företag – vad lägger du din lediga tid på?

– När jag är ledig uppskattar jag långsamma frukostar och sedan ett år tillbaka hundpromenader. Utöver det hänger jag gärna i min ateljé, där enda regeln är att det inte finns några regler.