Image
Logoype för Kongress- och fasadddagarna i Malmö 2023
Image
GBF:s vd Erik Haara och ordförande Jonas Nilsson leder föreningsmötet i Näringslivets Hus, Stockholm
Erik Haara, vd, och Jonas Nilsson, ordförande, leder föreningsmötet i Näringslivets Hus

Glasbranschföreningens föreningsmöte (Kongressen)

Glasbranschföreningens kongress hålls vartannat år och samlar medlemsföretag från hela branschen. På Kongressen lyssnar vi till spännande föredragshållare och diskuterar angelägna framtidsfrågor. Viktigast av allt är föreningsmötet, vilket är föreningens högsta beslutande organ. Föreningsmötet samlar branschen till en gemensam handlingslinje för de kommande åren och här väljs även föreningens styrelse.

Föreningsmötet (Kongressen) 2023 hålls 28 september i Malmö och är denna gång en del av ett större evenemang som går under namnet Kongress- och fasaddagarna

Program 28 september

09.00–09.50 Frukost för distrikt 1–2 

Frukost för företag som tillhör Glasbranschföreningens distrikt 1-2, ett ypperligt tillfälle att lära känna företagare i din närhet och diskutera distriktets framtida samarbete. Separat inbjudan skickas till företagen i distrikt 1–2. Här kan du läsa mer om föreningens sju olika distrikt

10.00–12.00 Kostnadsfri utbildning om nyheter inom arbetsrätt och kollektivavtal
Porträttbild av man i mörk kavaj utomhus
Torbjörn Carlberg, Glasbranschföreningen

Glasbranschföreningens förhandlingschef och arbetsrättsjurist Torbjörn Carlberg bjuder in till en kostnadsfri utbildning under kongressdagen den 28 september. Under utbildningen får du som deltar information om nyheter inom arbetsrätt och kollektivavtal. Även konkreta råd för exempelvis vad som gäller vid anlitandet av underentreprenörer, arbetsbrist och nya LAS. Har du frågor eller önskemål på innehållet? Mejla Torbjörn Carlberg. Utbildningen innehåller såklart en kaffepaus mitt i för att fylla på energin.     

Torbjörn Carlberg, Glasbranschföreningen

10.00–12.00 Kostnadsfri utbildning med Glascentrum om säkerhetsglas
Porträttbild av man i mörkblå skjorta och glasögon
Fredrik Hall Johansson, Glascentrum

Glasbranschens teknik- och utbildningscenter Glascentrum bjuder in till en kostnadsfri utbildning om säkerhetsglas med fokus på balkonginglasningar och räcken. Utbildningen innehåller såklart en kaffepaus mitt i för att fylla på energin.     

Fredrik Hall Johansson, Glascentrum

 

 

10.00–12.00 Kvinnlig nätverksträff
tre kvinnor framför en presentation

Sedan glasbranschens kvinnliga nätverk startades 2022 har 70 kvinnor anslutit sig och två träffar har genomförts. Den här träffen blir således den tredje som anordnas och temat för träffen är nätverkande och berättelser från kvinnor i glasbranschen. Träffen avslutas med lunch i loungen tillsammans med andra anställda och företagare i glasbranschen. För att delta på nätverksträffen behöver du vara anmäld till kvinnliga nätverket.    

Redan medlem? Här anmäler du dig till träffen.     
Ännu inte medlem? Fyll i formuläret för glasbranschens kvinnliga nätverk.     
 

12.00–13.00 Lunch

Föreningen bjuder på lunch i loungedelen på Altitude Meetings (kostnadsfritt men föranmälan krävs).

13.15–15.15 Föreningsmöte
två män i kavaj sitter vid bord inomhus framför presentation

Efter lunchen genomförs föreningsmötet. Föreningens högsta beslutande organ som också samlar branschen till en gemensam handlingslinje för de kommande åren. Här väljs även föreningens styrelse.    

Frågor och motioner till föreningsmötet ska senast vara föreningsstyrelsen tillhanda 28 juli.    

Föreningsmötet riktar sig främst till dig som företagsledare, men är öppet för alla att delta.

15.15–15.45 Eftermiddagsfika

Fika dukas upp i loungedelen på Altitude Meetings. 

16.00–17.00 Inspirationsföreläsning med Klas Hallberg
Man ler mot kamera mot grå bakgrund
Inspirationsföreläsaren Klas Hallberg kommer med en riktig energikick efter årsmötet.

I varandras skor    
– om att skapa värde och må bra.

Utifrån sin bok ”I kundens skor” kommer Klas att gå loss för att inspirera oss att hjälpa varandra att skapa värde tillsammans med kunderna. Klas kommer också att påminna oss om vikten av att berätta en attraktiv berättelse om framtiden. Vi kommer ha lättare att både må bra och tjäna pengar i framtiden – om vi tror på den.

Klas Hallberg är utsedd till en av världens 9 bästa talare av organisationen Speakerrating och han har fått Stora Talarpriset som Sveriges bästa talare. Han har en makalös förmåga att blanda humor och allvar och vi kan alltså räkna med en riktig energikick efter föreningsmötet.    
 

Reservation för att Klas börjar ca 15 minuter tidigare (15.45) beroende på föreningsmötets längd. 

18.30–24.00 Mingel, middag och underhållning med Malin Nilsson och DJ Martin Glas
Blond kvinna i svart hatt poserar framför blå bakgrund
Malin Nilsson, kvällens konferencier och magiker.

Vi avslutar kongressdagen med middag till magisk underhållning; i den rätta bemärkelsen då magikern Malin Nilsson guidar oss genom kvällen i lokalen Glasklart på Dockhusplatsen 1. Efter middagen vid 22.00 sätter Glasbranschens egna DJ Martin Glas stämningen för kvällens efterfest i samma lokal fram till midnatt. 

Inkom med motioner senast 28 juli 2023

Enligt föreningens stadgar ska frågor och motioner till föreningsmötet senast vara föreningsstyrelsen tillhanda 28 juli 2023 för att de ska kunna tas upp på dagordningen.

Dessa ska skickas med post eller e-post till:

Glasbranschföreningen    
Box 2309    
103 17 Stockholm

info@gbf.se

Möteshandlingar

Senast 14 dagar före föreningsmötet får varje medlemsföretag information om inkomna motioner, föreningsstyrelsens utlåtanden och övriga avgörande frågor som ska lyftas på mötet. Underlagen kommer att läggas ut på medlemssidorna här på webbplatsen och i samband med det skickar vi ett mejl med länk till dokumenten.

Anmälan

Öppna anmälningsformuläret till Kongress- och fasaddagarna 2023.

Relaterade sidor:

Vill du veta mer?