Image
En konsthall med stora tavlor på väggen

Kurs i inramningsteknik - Stafflikonst

Det här är en kurs i inramning av konst på duk. Vi går igenom tekniker för hur man monterar upp målningar och textilier på kil- respektive spännram, demontering av äldre målningar samt hur man ramar in med eller utan glas. Ni kommer även få arbeta på egen hand med uppspänning av målningar, kapning och spikning av ramlist samt montering till en färdig inramning.

Kursens mål

Ge deltagarna kunskaper i inramningsteknik av konst på duk/textilier.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill bredda dina kunskaper i hantering av stafflikonst, hantverkslärlingar eller till dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Kursen är även bra att gå som förberedelse inför gesällprovet i konstinramaryrket. 

Kursinnehåll

Första dagen går vi igenom tekniker för hur man monterar upp målningar och textilier på kil- respektive spännram. Du får också lära dig om demontering av äldre målningar samt hur man ramar in med och utan glas. Det blir också en genomgång av inramningens olika komponenter, material, verktyg, maskiner, skyddsanordningar och arbetsmiljö. 

Andra dagen får du arbeta på egen hand med uppspänning av målningar, kapning och spikning av ramlist samt montering till en färdig inramning. En del av arbetena du gör får du ta med hem som referensmaterial. Du får också lära dig om hur felaktigt utförda inramningar på sikt kan påverka målningar på ett negativt sätt och när du bör kontakta en målerikonservator.

Kursort

Kursen genomförs på Glasskolan i Katrineholm

Kurslängd

Två dagar

Kurstider

Dag 1: kl 10:00 - (ca) 18:00
Dag 2: kl 09:00 - (ca) 15:00

Kursledare

Pernilla Trane, Hanssons Ram Limhamn, Malmö

Kursavgift

5 500 exkl. moms för medlemmar i Glasbranschföreningen
10 000 exkl. för icke medlemmar

I avgiften ingår kursmaterial och arbetshäftet Att arbeta med målningar och annan konst, för- och eftermiddagskaffe samt lunch för båda dagarna.

Kurstillfällen

Se aktuella kursdatum

Vill du veta mer?