Glasbranschföreningen söker projektledare för konstinramningsföretagen

LEDIG TJÄNST
2024-01-29 14:56

Tjänsten är en deltidstjänst på cirka en dag i veckan (cirka 20 procent) och är placerad på föreningens kansli i Stockholm.

Om tjänsten

I rollen som projektledare får du ett omväxlande arbete med helhetsansvar och möjligheten att specialisera dig inom ett spännande branschområde och ett anrikt hantverksyrke. Tillsammans med Inramningsgruppens arbetsgrupp, vilka består av verksamma konstinramare i föreningen, driver du branschfrågor exempelvis inom utbildning, medlemsservice, certifiering och kommunikation. Detta sker också med stöttning av och i nära samverkan med kollegor på kansliet. Arbetet har sin tyngdpunkt på operativa arbetsuppgifter men det ingår också en del strategiska arbetsuppgifter, exempelvis ansvarar du för att uppdatera den årliga verksamhetsplanen. 

Exempel på operativa arbetsuppgifter (projektleda):

•    Leda Inramningsgruppens operativa arbete
•    Branschspecifik utbildning
•    Temadagar (en per år) 
•    Arrangera gesällprov i Konstinramaryrket (en gång per år)
•    SM i konstinramning (vartannat år)
•    Informera företagen om verksamheten och frågor som berör dem i samverkan med kommunikationsavdelningen

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och som har ett intresse för hantverk och estetik/konst. Det är en fördel om du kan se dig i den här rollen över en längre tid.

Då organisationen har ett litet kansli (tio medarbetare) som arbetar i nära samverkan ser vi gärna att du har möjlighet att arbeta i våra lokaler på Ringvägen 100, men vid behov finns möjligheten att arbeta på distans.

Du som person 

I rollen som projektledare kommer du att ha nytta av din förmåga att självständigt driva frågor framåt.
Då rollen är omväxlande och varierande med många olika kontaktytor krävs förmågan att skapa goda
relationer samt nyttja fördelen av ett samarbete med kunniga kollegor. Rollen förutsätter att du är
kommunikativ och din engagerade och entusiasmerande sida passar bra in hos oss.

Om konstinramningsföretagen (Inramningsgruppen)

Inramningsgruppen arbetar för hantverkets utveckling och fortlevnad. I föreningen finns närmare 150 medlemsföretag som är verksamma inom området konstinramning. Av dessa företag är cirka 60 företag certifierade konstinramare. 

Företagen är oftast egenföretagare eller mindre företag med ett fåtal anställda, men det finns även ett antal mellanstora företag. 

Att tillvarata konstinramarnas behov av kompetensutveckling och branschens behov av rekrytering är viktiga frågor för Inramningsgruppen. Likväl som vikten av att upplysa såväl professionella beställare som privata kunder (konsumenter) om värdet av att vända sig till skickliga, kreativa och kunniga konstinramare. 

Om organisationen 

Glasbranschföreningen (GBF) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för ca 450 medlemsföretag verksamma inom glasmästeri, glas- och metallentreprenader, bilglasmästeri och konstinramning. Organisationen tecknar kollektivavtal och arbetar med att ge stöd i bransch- och arbetsgivarfrågor samt med opinionsbildning, utbildning och auktorisationer. Glasbranschföreningen är medlem i Svenskt Näringsliv.

Ansökan

Ansök tjänsten genom att skicka ditt cv och ett personligt brev till Glasbranschföreningens vd Erik Haara (kontaktuppgifter nedan). Det är även honom du kontaktar om du har några frågor kring tjänsten. Rekryteringsprocessen pågår och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!