Image
två män står lutade mot ett bord inuti en verkstad
Från vänster; Martin Davidsson och Mathias Rundgren

Säg hej till Glasmästeriet i Mariestads nya ägare

MEDLEMSBESÖK
2022-09-13 11:30

Under ett medlemsbesök i augusti så kliver Glasbranschföreningens Joakim Länder in i glasmästeriet i Mariestad. Väl på plats lyckas han nästan på dagen tajma ett ägarskifte då Per-Åke Jonsson gått i pension och lämnat över stafettpinnen till Martin Davidsson och Mathias Rundgren. Här ger Martin svar på frågor om ägarbytet och tankar om framtiden. 

Hej där Martin, berätta; vad gjorde ni innan ni tog över glasmästeriet:

Både jag och Mathias har varit anställda på glasmästeriet sen tidigare. Jag i åtta år och Mathias i sju tror jag. Det var när Per-Åke Jonsson, tidigare ägaren, skulle gå i pension som han ställde frågan om vi ville ta över.

Vad gör ni idag på Glasmästeriet i Mariestad?

Man kan väl säga att vi är ett klassiskt glasmästeri som håller på med bilglas, serviceglasning efter bland annat inbrott och skadegörelse. Men vi har också en ramaffär där en kollega arbetar med inramning.

Hur länge har glasmästeriet funnits?

Herregud, det kan jag nästan inte svara på, men det är i alla fall sedan 00 eller 99, framtill dess fanns det två glasmästerier som slog ihop sig till ett.

Vad har varit de stora utmaningarna hittills?

Grejen är den att vi alltid har varit en sådan liten firma, så redan innan vi tog över var vi involverade i beslut och vissa frågor. Den första förändring är väl egentligen att vi numer också ansvarar för fakturering och administration, men där delar vi på ansvaret. Per-Åke finns också tillgänglig när vi behöver, vilket är ett jättebra stöd för oss.

Det är ett speciellt läge i världen som ni tar över glasmästeriet, hur ser ni på ökade kostnader och prissättning?

Ja, det gäller verkligen att hålla koll på inköpspriserna och när de stiger för att justera våra priser mot kunderna. Men vi har inget att direkt jämföra oss med, det är jättesvårt helt enkelt.

Vad har ni för tankar om framtiden och förändringar ni vill göra? 

Vi ska försöka köra på som vi gör idag, men vi vill dock bli lite mer synliga på exempelvis Facebook, det är en plan vi har.