Image
Daniel Nestenborg framför glasfasad och grönska
Daniel Nestenborg, bilden är tagen under Almedalsveckan 2019

Stort tack Daniel Nestenborg!

LÄMNAR FÖRENINGSSTYRELSEN
2024-04-29 15:36

Efter sju år som ledamot i Glasbranschföreningens styrelse och i förhandlingsdelegationen har Daniel Nestenborg lämnat sina förtroendeuppdrag i samband med det senaste styrelsemötet i mars. Anledningen till avhoppet är ett karriärbyte som också innebär byte av bransch, då Daniel tillsammans med sin fru Catherine, har köpt Brännö Handel i Göteborgs skärgård. Daniel meddelar dock att han fortsatt kommer att vara delägare i FP Glas & Fog AB, men att tiden inte kommer att räcka till för ett professionellt styrelsearbete.  

Hallå där Daniel,

Ska du byta bransch? Hur kommer det sig?

Ja, vi sadlar om och ska försörja Brännös befolkning med mat, byggvaror, posthantering mm. Möjligheten att ta över den handel som finns här på ön där vi bor dök upp och vi var bara tvungna att ta den. Både jag och min fru har starka band till platsen, hon är tredje generationen på ön och jag har varit här sedan 1982, då min pappa köpte ett hus här, vilket nu också är det hus som vi bor i. Vi gillar väldigt mycket att vara här på ön och det känns otroligt fint att få tillfälle att ge tillbaka till lokalsamhället genom att bygga upp den här verksamheten.

Vad är det för verksamhet ni kommer att bedriva?

– Det är en livsmedelsbutik vi har tagit över, men vi kommer också att hantera post och vara ombud för Systembolaget. Dessutom kommer en del av verksamheten att vara en byggvaruhandel, så ambitionen är att vi ska kunna tillgodose merparten av de grundläggande handelsbehoven som finns när man bor på en ö.

Hur känns det att lämna uppdragen i Glasbranschföreningen?

– Det är med kluvna känslor jag lämnar uppdragen efter många års engagemang, samt även tidigare generationers deltagande, för att främja glasbranschens utveckling. Jag är tacksam för tiden som varit och tar med mig många roliga minnen, diskussioner, samtal och insikter. Alla engagerande i Glasbranschföreningen gör ett enastående arbete, som jag tycker att vi kan vara mycket stolta över.

Stort tack från föreningen

Jonas Nilsson, Glasbranschföreningens ordförande, riktar ett stort tack till Daniel Nestenborg å styrelsens vägnar och önskar honom lycka till med den nya satsningen.

– Jag är oerhört tacksam för Daniels engagemang i vår styrelse genom åren. Han är definitivt en person som bidragit stort i våra diskussioner, lite av en idéspruta, med bred och nyttig erfarenhet från branschen. Det är tråkigt att han slutar, men jag beundrar samtidig hans mod att helt byta bransch och önskar honom lycka till framöver.
 

Catherine och Daniel Nestenborg i Brännö handel
Catherine och Daniel Nestenborg i Brännö Handel. På Facebook kan du följa utvecklingen av butiken och se bilder och videoklipp från invigningen.