Välkommen att skicka in tävlingsbidrag!

GLASPRISET OCH GLASPÄRLAN 2024
2024-01-08 10:40

Till och med 19 januari har du möjlighet att anmäla projekt färdigställda 2022 och 2023 till tävlingen om Glaspriset och Glaspärlan 2024. En oberoende jury nominerar fyra bidrag i respektive kategori utifrån kriterierna arkitektur, funktion, innovation och hållbarhet samt utser vinnarna. Segrande arkitekter, beställare och glasentreprenörer tilldelas utmärkelserna på stora scenen under Nordbygg på Stockholmsmässan 25 april.

Tävlingen arrangeras av Glasbranschföreningen vartannat år i syfte att uppmärksamma projekt där användningen av glas tydligt har bidragit till att uppfylla arkitektoniska, funktionella, innovativa och hållbara kvaliteter.

Melinda Lemke
Melinda Lemke

Det kan vara alltifrån en hel kontorsbyggnad i glas till en tekniskt avancerad glasdetalj. De större projekten tävlar om Glaspriset och de mindre om Glaspärlan, säger Melinda Lemke, ansvarig för tävlingen på Glasbranschföreningen.

Även om det är juryn som nominerar finalisterna och utser vinnarna deltar alla inskickade projekt i en onlineomröstning om ”Publikens favorit”.

Läs mer om tävlingen / skicka in projekt

Relaterat material