Image
En glas- och metallmontör arbetar på ett glastak

Premiär i vår för ny grundutbildning i metallmontage

KOMPETENSUTVECKLING
2024-01-16 15:17

Montaget är den sista, och många gånger viktigaste, pusselbiten för att helheten ska fungera och kunden bli nöjd. Det är många funktioner som ska samsas i ett och samma glasparti som dessutom ska integreras med andra miljöer. Glasbranschföreningens fasadföretag har efterfrågat en grundutbildning i metallmontage för att kunna säkerställa att montörerna har den kunskap som krävs och för att detta ska kunna styrkas gentemot kunden. Till våren är det premiär för den nya utbildningen.  

Joakim Länder
Joakim Länder

Jag är väldigt glad över att vi nu kan dra igång den här utbildningen som många har efterfrågat. Vi har precis genomfört en pilotutbildning på Glasskolan i Katrineholm för att säkerställa innehåll och upplägg och det föll väl ut. Vissa saker ska vi skruva lite på, men överlag var kursdeltagarna mycket nöjda, berättar Joakim Länder, utbildningsansvarig på Glasbranschföreningen. 

Glasbranschföreningen har under lång tid erbjudit utbildningar inom glasmontage, MTK Montage och brand, men det har saknats en grundutbildning inom metallmontage, ett behov som vuxit sig starkare över tid. På området finns dock redan en fortsättningskurs, vilken tillsammans med den nya grundkursen blir en bra helhet. 

Vi har sedan tidigare en fördjupningsutbildning inom dörrpartier, teoretisk och praktisk dörrmästarutbildning, vilken blir en mycket bra fortsättning för den som gått nya montageutbildningen och vill lära sig mer om exempelvis justering av gångjärn och lås och beslag. Med de här kurserna täcker vi upp mycket av de arbetsmoment som en glas- och metallmontör behöver kunskaper inom, menar Joakim Länder.

Utbildningen är en tvådagarsutbildning och kommer under våren att ges 9-10 april och 14-15 maj. Därefter planeras ytterligare två tillfällen till hösten. Anmälan till vårens kurser är öppen.

Läs mer/Anmäl dig