Image
Annons för Glaspärlan 2020 och Glaspriset 2020

Sveriges bästa glasprojekt ska utses!

GLASPRISET OCH GLASPÄRLAN
2020-08-18 13:57

Torsdagen 27 augusti koras vinnarna av det prestigefyllda Glaspriset och nyinstiftade Glaspärlan. Utmärkelserna går till de bästa glasprojekten som färdigställts 2018-2019. De vinnande projekten utses av en professionell jury, men allmänheten kan också rösta fram sina favoriter i tävlingen om publikens pris. Vinnarna tillkännages genom pressmeddelande och publicering på gbf.se.

Onlineomröstningen stänger söndagen 23 augusti – så passa på att rösta!

OM GLASPRISET

Glaspriset är Glasbranschföreningens pris för bästa glasbyggnadsprojekt. Tävlingen avgörs vartannat år och de tävlande bidragen ska ha färdigställts under föregående tvåårsperiod i Sverige. Priset delas ut till såväl arkitekter och fastighetsägare som till glas- och metallentreprenörer. Första Glaspriset delades ut år 2002, vilket innebär att det i år firas 10-årsjubileum. 

OM GLASPÄRLAN

Glaspärlan är Glasbranschföreningens pris som uppmärksammar de mindre glasprojekten. Det kan vara en ombyggnad, en tillbyggnad eller en detalj i glas som ger en ny dimension eller tillför byggnaden nytt uttryck. Tävlingen avgörs vartannat år och de tävlande bidragen ska ha färdigställts under föregående tvåårsperiod i Sverige. Priset går till byggherre, arkitekt och glas- och metallentreprenör. Priset delas i år ut för första gången.

Relaterade länkar

För mer information, kontakta:

Melinda Lemke
Projektledare fasad
Glasbranschföreningen
08-453 90 75
melinda.lemke@gbf.se