Image
Bildmontage av en glasfasad i sol och profilbild av man i svart tröja med armarna i kors

Duo Fasadsystem inflyttade i ny anläggning i Falun

MEDLEMMAR I FOKUS
2023-10-11 15:36

I drygt tio år har Lars-Gunnar Larsson drivit Duo Fasadsystem i Falun. En verksamhet med 12 medarbetare som numera huserar i spritt nya lokaler. Ett beslut som grundade sig i att på sikt ge verksamheten möjlighet att växa. 

Lars-Gunnars väg till Falun och glasbranschen 

Lars-Gunnar Larsson, ägare och vd för Duo Fasadsystem, är själv född och uppvuxen i Arboga. Hur han hamnade i Falun har han förvärvet av Duo Fasadsystem att tacka. 

man inomhus i jeans och svart tröja
Lars-Gunnar Larsson, vd på Duo Fasadsystem, på golvet inuti nya anläggningen.

– När jag köpte upp verksamheten så var tanken att veckopendla. Men kände snabbt hur kul det var och att jag trivdes i Falun så jag flyttade på mig, säger Lars-Gunnar. 

Och trivs gör han, i såväl Falun som glasbranschen. 

– Innan jag tog över Duo Fasadsystem så drev jag andra företag inom automatisering och materialhantering mot industri. Men efter att ha sålt av tidigare verksamhet och tittade efter saker att göra så fastnade jag för möjligheten att få arbeta med roliga produkter i en spännande bransch genom förvärvet av DUO Fasadsystem, berättar Lars-Gunnar.

Bättre flöde och effektivare produktion

Manlig verkstadsmontör i svarta kläder och glasögon står i ramen av vad som ska bli en glasdörr
Verkstadsmontören Mikael Folkesson placerad i ett 3 m högt dörrparti. Tack vare den generösa takhöjden i nya anläggningen kan Duo Fasadsystem enklare arbetade med dessa typer av produkter. 

Idag arbetar det 12 personer på Duo Fasadsystem med syftet att tillverka och montera högisolerade fönster och dörrar i Schüco AWS/ADS för fastigheter, offentliga miljöer och privatpersoner. Sedan början av augusti har produktionen ägt rum i den nybyggda anläggningen om ca 1000 kvm som på sikt ska ge verksamheten möjlighet att växa.

– Vi hade ingen möjlighet att växa i de lokalerna vi hyrde tidigare. Därför landade vi i beslutet att bygga en helt ny anläggning. Vi kunde därmed börja om från ett tomt ark och dispositionerna ytorna bättre. I nya anläggningen har vi därför ett mycket bättre flöde och är effektivare i produktionen, beskriver Lars-Gunnar.

 

”Redo att trycka plattan i mattan”

Även om Lars-Gunnar berättar att det är en liten väg kvar innan de är helt inflyttade, så som att ett showroom förväntas vara klart till våren, så har tjuvstarten i nya anläggningen fungerat bra.

– Flytten av maskinerna skedde under semestern i somras, så vi har haft minimalt maskinstillestånd i produktionen. Så snart vi drog igång verksamheten igen i augusti har allt flutit på bra, berättar Lars-Gunnar och lägger samtidigt till: 

– Med omvärldsläget vi befinner oss i just nu så förväntar vi oss en nedgång närmaste tiden. Men när det väl vänder igen står vi redo att trycka plattan i mattan. Vår känsla just nu är att vi verkligen skapat något för framtiden.