Image
Ett publikhav där alla sträcker händerna mot taket och "firar"

Grattis Ryds Glas 75 år!

MEDLEMMAR I FOKUS
2022-11-23 14:08

I år fyller Ryds Glas hela 75 år och inte kan man väl fira detta bättre än att samla företagets alla medarbetare till ett tvådagars evenemang med galamiddag! Dessutom i fantastisk miljö på Steam Hotel i Västerås. Totalt 470 medarbetare, varav 90 procent glasmästare, deltog i firandet som i och med det troligtvis innehar nytt rekord för antal deltagare på enskilt evenemang i glasbranschen.

Roger Persson, vd på Ryds Glas
Roger Persson, vd på Ryds Glas

Hallå där Roger Persson, vd på Ryds Glas! 

Har du hämtat dig från helgens festligheter?

– Ja, det får man nog säga att jag har. Men det var otroligt roligt och jag är glad att det föll så väl ut. Vi har jobbat med detta länge, eftersom vi hade tänkt fira redan i januari men blev tvungna att flytta fram på grund av covid. Så det känns extra bra nu!

Berätta, varför ville ni fira på det här sättet?

– Det kändes viktigt för oss att föra samman alla och fira vårt jubileum tillsammans. För oss är personalen en enormt viktig del av bolaget. Vi investerar mycket i utbildning, i olika hjälpmedel och verktyg för personalen, men också i den här typen av event för att bygga gemenskap, ha roligt och få lite nya perspektiv på bolaget. Vi pratar om var vi befinner oss idag och vart vi är på väg, för att få alla delaktiga i visioner och mål. Senast vi gjorde samma sak var 2018, men idag är bolaget dubbelt så stort, så det blev ju betydligt större den här gången. 

Hur har reaktionerna från medarbetarna varit? 

– Min uppfattning är att alla överlag är glada och imponerade av att vi kunde genomföra det på det här sättet. Jag tror att många uppskattar att vi inversetrar i detta och ser ett värde i att vi får en gemensam agenda. Jag märker också att många tycker att det är roligt att träffa kollegor runt om i Sverige. Under galakvällen hade vi ett inslag där vi uppmärksammade medarbetare som gjort ett extra fantastiskt jobb och delade ut utmärkelser i olika kategorier som ”bästa kollegan” och ”bästa glasmästaren” med flera. Alla hade fått möjlighet att nominera personer i totalt nio kategorier och det blev ett väldigt fint inslag som många uppskattade.

Vad hade ni mer på agendan, några highlights?

– Vi hade stort fokus på kundperspektivet. Vad efterfrågar kunderna? Vad önskar de av oss? Hur ser deras behov ut? Även personalfrågor fick ta plats. Där handlade det mycket om våra prioriteringar för utbildning och kompetensutveckling och diskussion om de krav som kommer att ställas på framtidens glasmästare, likväl som på oss som företag. Inte minst för att säkerställa vår attraktionskraft och då är hållbarhetsperspektivet förstås viktigt. Ett uppskattat inslag var också två dragningar om hur vi påverkas av omvärldsfaktorer, både ur lokalt och globalt perspektiv. I det lilla perspektivet hade vi en föreläsare som utgick från ett mindre samhälle i Skåne med exempel på vad man kan åstadkomma med engagemang och hur man kan göra skillnad lokalt. Sedan pratade Fredrik Reinfeldt om de stora globala utmaningarna, om att allt hänger ihop och att det är viktigt att vi förstår att vi är en del i ett globalt sammanhang.

Vill du rekommendera branschkollegor att göra den här typen av företagsevent?

– Absolut, personalen är en otroligt viktig del i företagets framgång. Så jag tycker verkligen att man ska ta vara på tillfällen att fira tillsammans!

Fler bilder från jubileumsfirandet