Image
En annons för Safe Construction Training

Byggarbetsplatser inför krav på arbetsmiljöutbildning från 1 juli 2021

ARBETSMILJÖ OCH SÄKERHET
2020-09-11 11:46

Från och med 1 juli nästa år blir byggbranschens webbaserade säkerhetsutbildning ett krav för alla som är verksamma på arbetsplatser där Byggföretagens medlemsföretag är arbetsgivare eller ansvarar för samordning av arbetsmiljön. Det handlar om en kostnadsfri introduktionsutbildning inom arbetsmiljö och utbildningen genomförs på webbplatsen safeconstructiontraining.se. Efter godkänt resultat registreras behörigheten på ID06-kortet och resultatet är sedan giltigt i fem år.

Joakim Länder
Joakim Länder

– Eftersom vi vet att det blir krav på att alla som vistas på dessa byggarbetsplatser har genomfört utbildningen vill jag passa på att uppmana alla berörda medlemsföretag i Glasbranschföreningen att gå utbildningen så snart som möjligt. Ju närmre införandet av kravet desto högre kommer trycket på utbildningen att bli, så det finns goda anledningar att inte vänta för länge, säger Joakim Länder, ansvarig för arbetsmiljöfrågor på Glasbranschföreningen, som överlag är positiv till initiativet.

– En tydlig vinst med en gemensam introduktionsutbildning inom arbetsmiljö är att alla som kommer till byggarbetsplatsen har samma förkunskaper. Det ger ökad trygghet för alla som vistas där och man kan spara tid på att inte behöva repetera samma säkerhetsföreskrifter flera gånger om. 

Läs mer / Registrera dig för utbildningen