Image
man i mössa står lutad mot sin bil utomhus framför en husfasad
Anton Bohlin, ägare till Bollan AB

En vanlig dag på jobbet hos glasmästeriet Bollan

MEDLEMMAR I FOKUS
2023-02-20 14:15

I december välkomnades ett nytt medlemsföretag till föreningen: Bollan AB. Ett glasmästeri som startades upp för tre år sen av Anton Bohlin, eller som Anton själv beskriver verksamheten; ett entreprenadglasmästeri där många av uppdragen handlar om att energieffektivisera befintliga fönster. Vi ringde upp Anton en fredag i januari för att veta mer om verksamheten och varför den döpts till just Bollan.  

”Uppgradera och återbruka det som går”

Man med arbetskläder och mössa står lutad mot sin bil utomhus
Anton Bohlin, ägare av Bollan AB.

Bollan är glasmästeriet där far och son arbetar med en inriktning som dels grundar sig i önskemål från kunderna. Dels ur hållbarhetssynpunkt; att det finns justeringar och lösningar för att energieffektivisera ett fönster innan det behöver bytas helt.

– Vi är ett entreprenadglasmästeri som främst utför energiinriktade uppdrag. Alltså uppgraderar befintliga fönster från exempelvis enkelglas till treglas och försöker i den utsträckning det går att behålla befintliga karmar. Uppgradera och återbruka det som går att återbruka helt enkelt, sammanfattar Anton en vanlig dag på jobbet hos Bollan.

Trivs att arbeta med planglas

Anton Bohlin, tillika son i duon på Bollan, var den som startade glasmästeriet för tre år sedan. Anton hade innan dess arbetat med bilglas, men att övergå till planglassidan är ett beslut han inte ångrar.

– Pappa är den med längst erfarenhet av att arbeta med planglas, vilket har gett mig lite koll på den sidan innan vi drog igång, men det är stor skillnad att jobba med planglas mot bilglas. Framförallt i arbetssättet, menar Anton som gillar hur arbetet med planglas handlar mycket om att åka ut till kund och hitta unika lösningar för varje uppdrag.

Medlem i Glasbranschföreningen – en kvalitetsstämpel mot kund

I december 2022 blev Bollan medlem i föreningen, ett beslut som grundar sig i viljan att visa sina kunder att de är ett företag att lita på.

–  Jag valde att vi skulle gå med i föreningen för att helt enkelt visa våra kunder att vi har alla avtal på plats och att det går rätt till hos oss, säger Anton.

Bollan – från smeknamn till namnet på glasmästeriet

Numer utgår Bollan från Täby i utkanten av Stockholm då både Anton och hans pappa bor där. Och gällande just namnet Bollan är också det hämtat från trakterna kring Täby, där Anton vuxit upp.

–  Det är inte svårare än att mina vänner alltid kallat mig ”Bollan”, Bollan efter Bohlin helt enkelt, berättar Anton och skrattar till innan vi avslutar samtalet och önskar trevlig helg.