Image
En kvinna till vänster i bild i förgrunden. I bakgrunden lyser solen mot blå himmel över en byggnad med glasfasad under konstruktion Foto: Sören Håkanlind.
Foto: Sören Håkanlind

Redo för nästa steg i karriären? Bli glas- och metallingenjör!

JOBBA I GLASBRANSCHEN
2021-04-19 15:48

Vill du vara med och forma framtidens samhälle? Nu finns en ny möjlighet att utbilda sig till glas- och metallingenjör! En yrkeshögskoleutbildning speciellt anpassad för dig som vill arbeta med att bygga med glas. Ansök utbildningen före 28 maj för utbildningsstart hösten 2021.

Glas är ett unikt byggmaterial som kan användas till nästan vad som helst, till och med för bärande helglaskonstruktioner. Det gifter sig väl med andra material såsom aluminium och utgör en viktig del i skapandet av ljusa och attraktiva livsmiljöer.

Hösten 2018 startade yrkeshögskoleutbildningen Glas- och metallingenjör, en eftergymnasial utbildning som kombinerar teori med praktik. Den genomförs alltid i nära samarbete med branschen och arbetsgivarna som är aktiva både när det gäller planering och genomförande av utbildningen, vilket ger goda chanser till arbete efter avslutade studier.

– Utbildningen är ett bra alternativ till universitetsstudier och det är positivt att det ingår mycket praktik. På ett och ett halvt år kunde jag utbilda mig till glas- och metallingenjör och dessutom få yrkeserfarenhet, säger Alma Hedskog, som tog examen från utbildningen ifjol och ser en stor potential i kombinationen metall och glas.

– Ja, det finns en otrolig potential! Först och främst är glas ett fantastiskt material som kan ge oss på den norra delen av jordklotet känslan av att vara utomhus, fast vi sitter inne i värmen och tryggheten. Jag tror att det är oerhört viktigt för vårt välmående att vi använder oss av mycket glas som öppnar upp och släpper in både ljus och omgivning. Särskilt nu i dessa tider när vi inte har kunnat träffas och leva som vanligt.

En glas- och metallingenjör är en projektledare som driver byggprojekt med glaspartier (såsom fönster, dörrar och fasader) och ansvarar för de ekonomiska och tekniska målen. Projektledaren planerar arbete, materiel, personalresurser samt underentreprenörer. Hen håller i kontakter med beställare och är företagets representant vid till exempel byggmöten och besiktningar. Är du en problemlösare som tycker om att kommunicera är detta rollen för dig!

Mer information om utbildningen

Den 29 april och 6 maj 2021 arrangerar Lerums Vuxenutbildning en digital informationsträff om glas- och metallingenjörsutbildningen. Alla som vill veta mer om utbildningen är välkomna att delta - anmäl dig här.

Ansökan

Ansökningsperioden pågår mellan 1 april och 28 maj för utbildningsstart hösten 2021. 

Läs mer och ansök här