Image
14 blivande glas- och metallingenjörer på en gräsmatta
Blivande glas- och metallingenjörer. Foto: Sören Håkanlind

YH-utbildningen till glas- och metallingenjör kan utvidgas till Skåne

UTBILDNING
2020-10-09 09:48

I september startade tredje omgången av branschens utbildning till glas- och metallingenjör i Lerum. Denna gång med 13 studerande och för ungefär hälften av dem är glasbranschen en ny bransch. Utbildningen är på ett och ett halvt år och under den tiden har de studerande tre perioder med praktik i ett glas- och metallföretag.

Karin Lindskog, GBF
Karin Lindskog

I denna omgång, precis som i de två tidigare, är de flesta studerande hemmahörande i Västra Götalandsregionen. Nu finns dock planer på att till nästa år starta en lokalt anpassad satellit i Skåne för att kunna möta regionens behov av att rekrytera glas- och metallingenjörer i området.

Bakom initiativet står Sydsvenska Handelskammaren och YH-acceleratorn Familjen Helsingborg i nordvästra Skåne.

– För att vi ska kunna starta en utbildning i Skåne behöver vi se att det finns ett behov och intresse hos glas- och metallföretagen i regionen. Därför har vi skickat ut en enkät till våra medlemsföretag där de får svara på hur intresset är för att ta emot praktikanter och anställa nya projektledare på företagen. Jag vill verkligen uppmana alla företagsledare i området att besvara enkäten. Utan ett tydligt intresse blir det ingen satsning, säger Karin Lindskog, utbildningsansvarig på Glasbranschföreningen.

Intresserad av att veta mer?

Hör gärna av dig till Karin Lindskog på 08-453 90 73 eller karin.lindskog@gbf.se

Läs mer om YH-utbildningen…