Image
Vinnarna av publikens röster - Glaspriset och Glaspärlan 2022

Projekten som vann "folkets röster"

GLASPRISET OCH GLASPÄRLAN 2022
2022-04-29 09:11

Igår, 28 april, delades Glaspriset och Glaspärlan 2022 ut på Nordbyggs stora scen. Vinnare av Glaspriset blev den mycket skickliga totalrenoveringen av Stockholms kulturhus glasfasad och Glaspärlan gick till Låma – Långedrag Modern Art i Göteborg. En professionell jury utser de vinnande projektet, men på Glasbranschföreningens webbplats har besökarna haft möjligheten att rösta på sina favoriter i kategorin ”Publikens favorit”. Här gratulerar vi vinnarna av era röster.

Publikens favorit - Glaspriset 2022 - är Våghuset i Göteborg!

Våghuset i Göteborg får "publikens röst"

Våghuset är helt unikt i sin form och är byggt med en fasad av 100 procent glas. Formen bygger på en enkel geometri bestående av halvcirkelformade segment som sammanlänkade ger huset formen av en våg. Enkel i sin form, expressiv i sitt uttryck. Egenskaper som verkar uppskattas av många och således ledde till att projektet kammade hem flest röster i vår fristående online-omröstning.

Stort grattis!

Här kan du läsa mer om projektet 

Publikens favorit - Glaspärlan 2022 - är Villa Tusenfalken i Varberg!

Villa tusenfalken får "publikens röst"

I mitten av ett naturreservat i Varberg ligger Villa Tusenfalken som drivs av solceller, gasol och värme från en braskamin. Hussidan i söderläge mot havet har vikdörrar som gör att gränsen mellan inne och ute suddas ut. Den stora terrassen utanför blir en del av bostadsytan på sommaren.

Stort grattis till alla som varit delaktiga i skapandet av Villa Tusenfalken! Som alltså kammar hem flest röster i vår online-omröstning om Glaspärlan.

Här kan du läsa mer om projektet