Image
Logotyperna för Glaspriset och Glaspärlan 2022

Välkommen att nominera projekt till Glaspriset och Glaspärlan 2022

TÄVLING
2021-11-30 17:06

Glas är tack vare sin transparens ett unikt byggmaterial av estetisk och funktionell betydelse med direkt inverkan på välbefinnandet och brukarens upplevelse av rummet. Priserna Glaspriset och Glaspärlan är instiftade för att uppmärksamma projekt där användningen av glas tydligt har bidragit till att uppfylla arkitektoniska, funktionella, innovativa och hållbara kvaliteter. Det kan vara alltifrån en hel kontorsbyggnad i glas till en tekniskt avancerad glasdetalj.

Melinda Lemke
Melinda Lemke

– Att vinna de prestigefyllda priserna är extra speciellt 2022. Aldrig har bedömningskriterierna arkitektur, funktion, innovation och hållbarhet känts mer relevanta! FN har till och med utsett nästa år till International Year of Glass på grund av materialets vetenskapliga, ekonomiska och kulturella betydelse, säger Melinda Lemke, projektledare för fasadföretagen och ansvarig för Glaspriset och Glaspärlan, på Glasbranschföreningen.

Tävlingarna arrangeras vartannat år av Glasbranschföreningen och priserna delas ut till såväl arkitekter och fastighetsägare som till glas- och metallentreprenörer.

Vinnarna av Glaspriset och Glaspärlan 2022 presenteras på Nordbygg 28 april.

Välkommen att skicka in bidrag till tävlingen! 

Sista anmälningsdag är 14 januari.

Läs mer och skicka in dina projekt