Image
Logotyperna för Glaspriset och Glaspärlan 2022
Foto: Magnus Östh

Rösta på dina favoriter i tävlingen om ”Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt”

GLASPRISET OCH GLASPÄRLAN 2022
2022-03-24 08:58

Glas är tack vare sin transparens ett unikt byggmaterial av estetisk och funktionell betydelse med direkt inverkan på välbefinnandet och brukarens upplevelse av rummet. Priserna Glaspriset och Glaspärlan är instiftade för att uppmärksamma projekt där användningen av glas tydligt har bidragit till att uppfylla arkitektoniska, funktionella, innovativa och hållbara kvaliteter. Det kan vara alltifrån en hel byggnad i glas till en tekniskt avancerad glasdetalj.

– Vi har aldrig haft större spridning än i år. Hela 40 bidrag är med och tävlar om Glaspriset och Glaspärlan 2022, en imponerande flora med många fina exempel på svensk arkitektur. Tävlingen bjuder på spännande mångfald både design- och storleksmässigt, säger juryns ordförande Alf Rolandsson.

Vinnarna utses 28 april på Nordbygg 2022

Tävlingarna arrangeras vartannat år av Glasbranschföreningen och priserna delas ut till såväl arkitekter och fastighetsägare som till glas- och metallentreprenörer. Vinnarna presenteras på Nordbyggmässan i Stockholm 28 april.

Rösta på dina favoritprojekt

Juryn nominerar fyra projekt i respektive kategori – Glaspriset och Glaspärlan – och utser vinnarna. Men alla bidrag som skickats in presenteras här på Glasbranschföreningens webbplats och deltar i tävlingen om "folkets röst".

Glaspriset 2022 - Se alla bidrag och rösta
Glaspärlan 2022 - Se alla bidrag och rösta

Omröstningen avslutas kl. 12.00 den 28 april.

Läs mer om tävlingarna