Image
Christopher Sturesson arbetar på en bil i verkstaden på Värnamo Sliperi & Glasmästeri

"Den visar våra kunder att vi är en seriös aktör på marknaden"

AUKTORISERAT BILGLASMÄSTERI
2023-08-31 11:07

Christopher Sturesson är bilglasteknikern som varit Värnamo Sliperi & Glasmästeri trogen i hela 25 år. Vi ringde upp Christopher för att stämma av läget; hur han trivs och hur det är att arbeta på ett auktoriserat bilglasmästeri.

Profilbild av man utomhus i svart t-shirt
Christopher Sturesson har arbetat på  Värnamo Sliperi & Glasmästeri i 25 år. 

Hej där Christopher på Värnamo Sliperi & Glasmästeri, hur länge har du arbetat i branschen?

– Jag har arbetat här på Värnamo Sliperi & Glasmästeri i 25 år och med just bilglas sedan 2000. Företaget har funnits mycket längre än så, men att det är ett familjeföretag har jag trivts med från början ända tills idag. Även om vi vuxit och blivit fler har fortfarande känslan av en familj bland oss kollegor funnits kvar.

Hur många är ni som arbetar med bilglas?

– Vi är två stycken som arbetar med bilglas idag och vi delar in princip på samma arbetsuppgifter. Jag har dock lite mer ansvar för det administrativa och svarar på frågor när någon ringer. Något jag fått tack vare jag arbetat här så pass länge.

Ni är ett auktoriserat bilglasmästeri – varför valde ni att auktorisera er?

– Det var ett naturligt steg för oss som medlemmar i Glasbranschföreningen, men också för att försäkringsbolagen mer och mer satt det som krav under årens lopp.

Vad ger auktorisationen er som bilglasmästeri?

– Den visar våra kunder att vi är en seriös aktör på marknaden. Genom kontroller av vår verksamhet får vi internt också bekräftelse på att vi har rutinerna på plats, vilket är bra.