Image
Bild på Matilda Röjgård

Matilda Röjgård lämnar Glasbranschföreningen efter 14 år

"Dags för nya utmaningar"
2024-08-26 13:09

Efter 14 år på Glasbranschföreningen har Matilda Röjgård beslutat sig för att gå vidare till nya utmaningar. Matilda började sin resa på Glasbranschföreningen hösten 2010 som konsult via ett bemanningsföretag. Med sin expertis inom kommunikation började hon hjälpa till med att skriva texter för föreningens webbplats. Uppdragen växte snabbt och 2012, efter föräldraledigheten med sitt första barn, blev Matilda anställd som kommunikatör på heltid.

Under sina år på föreningen har Matilda axlat flera betydande roller. År 2016 tog hon över som kommunikationsansvarig, där hon ledde föreningens kommunikationsarbete och samtidigt projektledde stora evenemang som Kongressen och Glasdagen. Hon är särskilt stolt över att ha varit med och byggt upp en välfungerande kommunikationsavdelning som, trots begränsade resurser, har lyckats ge värdefullt stöd till medlemmarna och framgångsrikt lyft fram glasbranschens frågor och expertis gentemot externa grupper.

Vi har lyckats ställa om och anpassa vårt arbetssätt utifrån det förändrade medielandskapet, och tillsammans har vi tagit oss igenom kriser, inte minst coronapandemin, och kommit ut starkare på andra sidan, säger Matilda och understryker

Att få vara omgiven av kollegor med höga ambitioner och en ständig strävan efter utveckling har varit en stor anledning till att jag har varit kvar så länge.

Matilda Röjgård lämnar nu Glasbranschföreningen för en ny roll som marknadskommunikatör hos Maskinentreprenörerna, en annan bransch- och arbetsgivarorganisation inom Svenskt Näringsliv. I sin nya roll kommer hon att ha särskilt ansvar för evenemang och mötesplatser samt för kommunikationen kring ME-Skolan och branschens olika yrkeskategorier för att attrahera nya talanger till entreprenadbranschen.

Jag kommer att sakna mina fantastiska kollegor, varav många jag har arbetat med under en lång tid. Det har varit en glädje att få vara med på den resa som föreningen har gjort under min tid här. Vi kan verkligen vara stolta över vad vi åstadkommit tillsammans, säger Matilda.

Jag kommer också att sakna medlemsföretagen och den familjära stämningen i glasbranschen, där man ofta ser varandra som kollegor snarare än konkurrenter. Det har varit en härlig gemenskap att vara en del av.

Vi på Glasbranschföreningen önskar Matilda all lycka i sin nya roll och tackar henne varmt för hennes insatser genom åren. Hon har varit en ovärderlig del av vårt team, och hennes engagemang och expertis kommer att bli saknade.