Image
Tomas Andersson, Selins Glasmästeri, tar emot priset Årets företag i glasbranschen på Kongressen 2015
Tomas Andersson, Selins Glasmästeri, tar emot priset Årets företag i glasbranschen på Kongressen 2015

Selins Glasmästeri utses till Årets företag i glasbranschen

KONGRESS 2015
2015-04-27 16:16

Selins Glasmästeri i Sandviken har utsetts till Årets Företag i Glasbranschen 2015.
- Jag är riktigt stolt! Mest över personalen, men även för kunder och leverantörer, som driver på och gör att man orkar fortsätta utveckla företaget efter 30 år, säger Tomas Andersson, vd och ägare till gästrikeföretaget.

- När jag tog över företaget 1986, och efter första dagen tittade i kassan och såg att vi sålt kitt för tre kronor, undrade jag vad jag gett mig in på. Men idag när vi är 22 anställda och omsätter 36 miljoner kronor inser jag att vi är på rätt väg, konstaterar han.

Det är Glasbranschföreningen, med 550 medlemsföretag över hela Sverige, som väljer vinnaren bland ett antal nominerade företag. Priset tillkännagavs i samband med föreningens kongress i slutet av april.

- Det är förstås mycket svårt att jämföra företag som har olika inriktning på sin verksamhet och är verksamma på olika orter i landet, men vi har ändå lyckats och det råder inget tvivel om att Selins är värdiga vinnare, även om marginalerna är hårfina, säger Per Sjöhult, ordförande i såväl juryn som Glasbranschföreningens styrelse.

De kriterier som juryn bedömt är bland annat ekonomi, kvalitet, innovation, marknadskommunikation och miljö.

Juryns motivering

”Selins Glasmästeri i Sandviken har målmedvetet under många år arbetat för att bli det mest utvecklade, kompetenta och marknadsledande glasmästeriet inom ett stort geografiskt område. Det har bland annat resulterat i kundanpassade produktlösningar, stor kunskap inom plastområdet och fönstermontage i samarbete med fönstertillverkare. Dessutom har de utvecklat en egen programvara för arbete med bilglas. På Selins Glasmästeri finns en ambition att behärska det senaste i branschen och därigenom kunna erbjuda allt vad ett modernt glasmästeri kan utföra. Att synas och påverka är också ledord för företaget. Man deltar till exempel på mässor, arrangerar Öppet hus, delar ut direktreklam, besöker arkitekter och fastighetsägare och ställer ut skyltar ”Här byter Selins fönster”. Kunskapen i företaget är väl dokumenterad genom flera certifieringar och auktorisationer.”

Övriga finalnominerade till Årets Företag i Glasbranschen 2015 var Eriksbergs Glasmästeri, Stockholm och Fallqvists Glasmästeri, Karlskoga.

Läs pressmeddelandet