Image
Montage av bilder från Nordbygg 2022

ARKIV: Välkommen till Nordbygg 2024

Dagarna 23–26 april har vi som medarrangörer för Nordens största byggvarumässa nöjet att bjuda in till Nordbygg! Här möts hela samhällsbyggarbranschen på Stockholmsmässan i Älvsjö för att kraftsamla, nätverka och utbyta erfarenheter. Samt uppdatera sig på produktnyheter förstås! 

Programmet är gediget. Utöver att närmare 900 utställare från ett trettiotal länder kommer att visa de allra senaste möjligheterna kommer arkitektur att prisas, kunskapsseminarier att hållas och RoomVent-konferensen med fokus på ventilation och inomhusklimat locka forskare från hela världen. Premiär har också Säkerhetsparken, Byggmaterialscenen, Nordbygg by Night och Glasbranschföreningens båda Glastorg. 

I Glasbranschföreningens monter C10:41 erbjuds bland annat kostnadsfri glasrådgivning med expert från Glascentrum, mingel med vinnarna av Glaspriset och Glaspärlan samt ett varierat utbud av föredrag på Glasscenen. Fönsterrenovering, fågelskydd och klimatbättre glas står högt på agendan likväl som omöjligheten i möjligheternas byggregler, numera kallade Boverkets nya byggregler. Fredagen ger vi oss hän arkitekturen och för den som gillar att nätverka erbjuds också ett flertal träffar för att diskutera viktiga frågor med branschkollegor.                                                                          

Seminarier på Glasscenen i monter C10:41

Under årets Nordbygg kan vi presentera ett varierat utbud av föredrag på Glasscenen. 

Talare på Glasscenen 2024

Varje dag har ett tema

Tisdag 23/4: Bevarande av fönster och fönsterhantverk

Onsdag 24/4: Hållbarhet

Torsdag 25/4: Möjligheternas byggregler samt tävlingen Glaspriset och Glaspärlan

Fredag 26/4: Arkitektur

Seminarierna ges varje dag kl. 11:00-11:30, 13:30-14:00 och 15:00-15:30

Glaspriset och Glaspärlan 2024

Vi utser Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt 

Glaspriset och Glaspärlan 2024 

I samband med Nordbygg delar Glasbranschföreningen ut Glaspriset och Glaspärlan till projekt där användningen av glas har haft en betydande inverkan på att uppnå arkitektonisk, funktionell, innovativ och hållbar kvalitet, vare sig det gäller en hel glasbyggnad eller en tekniskt avancerad glasdetalj.  

25/4 - Prisutdelning kl. 15:15

Glaspriset och Glaspärlan delas ut på Nordbygg Live-scenen klockan 15:15. 

Pristagarna firas därefter med mingel från cirka klockan 16:00 i vår monter C10:41 där också publikens favoriter i online-omröstningen avslöjas. Ingen föranmälan krävs.

Fredrik Hall Johansson

Ta del av kostnadsfri glasrådgivning på Nordbygg 

Under Nordbygg erbjuder vi dagligen kostnadsfri glasrådgivning med experten Fredrik Hall Johansson från Glascentrum. Få professionella svar på alla dina frågor om glas. Oavsett om det handlar om regler, personsäkerhet, skydd, brand eller montage, så har du möjligheten att boka en tid med Fredrik och dra nytta av hans omfattande kunskap och erfarenhet. Boka tid genom att mejla till fredrik@glascentrum-mtk.se.

Du hittar oss i monter C10:41.

Nätverksträffar för medlemsföretag

I samband med Nordbygg arrangerar vi ett antal nätverksträffar för våra medlemsföretag. 

En hand håller en pensel som stryker vit färg på en fönsterbåge

23 april  |  Träff för företag som arbetar med fönsterrenovering

Vi inleder dagen med nätverksträff i lokal M17 på Stockholmsmässan. Träffen avslutas med lunch. Därefter fortsätter dagen på mässan för dem som vill, där vi erbjuder föreläsningar i GBF:s monter på temat fönsterrenovering i praktiken samt hur vi förvaltar vårt kulturarv fönster. Programmet sträcker sig mellan kl. 09.15 och 15.30, men nätverksträffen pågår mellan kl. 09.15 och 11.30. 

Anmäl dig här

En kvinna renoverar ett fönster med gröna glas

23 april  |  Träff för företag som arbetar med bly- och konstglas

De som har möjlighet inleder dagen i GBF:s monter kl. 10.30 med fika och föreläsning om konstglasets framtid. Därefter går vi till lokal M17 på Stockholmsmässan där det bjuds på lunch och nätverksträff till kl. 14.00. Efter det finns tid att besöka mässan och lyssna till föreläsningen hur vi förvaltar vi vårt kulturarv fönster. Programmet sträcker sig mellan kl. 11.00 och 15.30, men nätverksträffen pågår mellan kl. 12.15 och 14.00.

Anmäl dig här

Kvinnor samtalar på nätverksträff

26 april  |  Träff för Glasbranschens kvinnliga nätverk

Vi inleder dagen på Nordbyggs kvinnliga nätverksfrukost för att sedan hålla egen workshop i lokal K22 på Stockholmsmässan tillsammans med Kristina Närman. Kristina är facilitator och föreläsare som i över tio år hjälpt personer och organisationer att leda sig själva mot den framtid de vill se. Vi avslutar med gemensam lunch. 

Anmäl dig