Image
Avancerat fönsterunderhåll

Grundkurs i avancerad fönsterrenovering

Datum och tid:
till
Typ:
Utbildning – Fönsterrenovering
Plats:
Leif Arvidsson AB, Mullsjö

I teori och praktik får du lära dig teknik och metoder för kvalificerad renovering av fönster. Kursen pågår i tre dagar och är fullmatad med praktiska övningar där varje moment för en rationell renovering av fönster gås igenom. Arbetet delas upp med teori för att du ska få en fullständig förståelse för hantverket och hur man arbetar kvalificerat och effektivt med fönsterrenovering.

Kursens mål 

För att kunna bedriva en yrkesmässig och rationell verksamhet går vi igenom tekniker och metoder för en effektiv fönsterrenovering med teori men främst praktiska moment. Efter genomförd kurs har du möjlighet att söka inträde i Auktoriserat Fönsterunderhåll, ett certifieringsorgan inom fönstersektorn med starkt miljöfokus. De arbetar med behovsanpassat fönsterunderhåll och renovering och tillhör den cirkulära ekonomin. 

Läs mer på aukt-fonster.se 

Målgrupp 

Kursen vänder sig till dig som: 

  • vill utöka din befintliga verksamhet 
  • starta igång en verksamhet 
  • vidareutbilda dina anställda 
  • önskar inträde i Auktoriserat Fönsterunderhåll 

Kursinnehåll 

Dag 1 
Besiktning och nedplockning av fönster. Karmarbete, transport till verkstad. Färg- och kittborttagning, sköljning av glas, kittning med spruta, genomgång av systemet Auktoriserat Fönsterunderhåll. Visning och provning av maskiner och hjälpmedel. Under dagen jobbar deltagarna i grupper om två och två där kursledaren ger instruktioner och tips direkt under arbetets gång. 

Dag 2 
Arbete med tätningsteknik av fönster och dörrar, ventilation och målning. Diskussion kring arbetsplanering, kvalitet, tidsåtgång samt prissättning. Deltagarna får en förståelse för hur man på bästa sätt planerar sitt jobb för att få till en rationell arbetsgång. 

Dag 3 
De praktiska momenten slutförs samt genomgång av ombyggnad av kopplade tvåglasfönster till energieffektiva isolerglasfönster. 

Kursort 

Kursen genomförs i Leif Arvidsson AB:s kurslokaler i Mullsjö. 

Kurslängd 

Tre dagar 

Kurstider 

Dag 1: kl. 09:00 - 17:00 
Dag 2: kl. 08:00 - 17:00 
Dag 3: kl. 08:00 - 13:00 

Kursledare 

Tomas Burman, Leif Arvidsson AB 

Kursavgift 

12 480 exkl moms per deltagare. I avgiften ingår allt kursmaterial, två hotellnätter på Mullsjö Hotell & Konferens inkl frukost samt lunch och fika. Middag ingår ej
OBS! Medtag arbetskläder och arbetsskor.

Vill du veta mer?

Mer information om utbildningen hittar du på Leif Arvidssons webbplats.

Anmälan

Anmälan stänger 21 dagar innan kursstart. Anmälan är bindande.

Av- och ombokningsregler

  • Bokning till kurser, seminarier och temadagar är bindande. Fri avbokning senast 22 dagar före kursstart.
  • Byte av deltagare kan ske när som helst före eller i samband med kursstart utan kostnad. Men kom ihåg att meddela Glasbranschföreningen bytet!
  • Ombokning till annat kurstillfälle kan göras en gång och då senast 22 dagar innan kursstart. Vid ombokning betalas fakturan för originalkursen.
  • Vid sjukdom kan senare av- och ombokning göras skriftligt. Läkarintyg skickas till GBF inom 30 dagar
  • Glasbranschföreningen förbehåller sig rätten att ställa in eller flytta fram utbildningen vid för lågt deltagarantal eller vid föreläsarens förhinder. Vid inställd kurs meddelar vi er senast 22 dagar innan kursstart.
  • Vid inställd kurs står Glasbranschföreningen inte för kostnader för bokade resor.