Image
En konsthall med stora tavlor på väggen

Kurs i inramningsteknik - Stafflikonst

Datum och tid:
till
Typ:
Inramningsutbildning
Plats:
Glasskolan i Katrineholm

Det här är en kurs i inramning av konst på duk. Vi går igenom tekniker för hur man monterar upp målningar och textilier på kil- respektive spännram, demontering av äldre målningar samt hur man ramar in med eller utan glas. Ni kommer även få arbeta på egen hand med uppspänning av målningar, kapning och spikning av ramlist samt montering till en färdig inramning.

Kursens mål

Ge deltagarna kunskaper i inramningsteknik av konst på duk/textilier.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill bredda dina kunskaper i hantering av stafflikonst, hantverkslärlingar eller till dig som vill fräscha upp dina kunskaper. Kursen är även bra att gå som förberedelse inför gesällprovet i konstinramaryrket. 

Kursinnehåll

Första dagen går vi igenom tekniker för hur man monterar upp målningar och textilier på kil- respektive spännram. Du får också lära dig om demontering av äldre målningar samt hur man ramar in med och utan glas. Det blir också en genomgång av inramningens olika komponenter, material, verktyg, maskiner, skyddsanordningar och arbetsmiljö. 

Andra dagen får du arbeta på egen hand med uppspänning av målningar, kapning och spikning av ramlist samt montering till en färdig inramning. En del av arbetena du gör får du ta med hem som referensmaterial. Du får också lära dig om hur felaktigt utförda inramningar på sikt kan påverka målningar på ett negativt sätt och när du bör kontakta en målerikonservator.

Kursort

Kursen genomförs på Glasskolan i Katrineholm

Kurslängd

Två dagar

Kurstider

Dag 1: kl 10:00 - (ca) 18:00
Dag 2: kl 09:00 - (ca) 15:00

Kursledare

Pernilla Trane, Hanssons Ram Limhamn, Malmö

Kursavgift

5 500 exkl. moms för medlemmar i Glasbranschföreningen
10 000 exkl. för icke medlemmar

I avgiften ingår kursmaterial och arbetshäftet Att arbeta med målningar och annan konst, för- och eftermiddagskaffe samt lunch för båda dagarna.

Av- och ombokningsregler:

  • Bokning till kurser, seminarier och temadagar är bindande. Fri avbokning senast 15 dagar före kursstart.
  • Vid avbokning senare än 15 dagar men senast 7 dagar före kursstart, debiteras halva kursavgiften.
  • Vid avbokning senare än 7 dagar före kursstart, debiteras hela kursavgiften.
  • Om man uteblir från kursen utan att ha gjort en avbokning, debiteras hela kursavgiften.
  • Byte av deltagare kan ske när som helst före eller i samband med kursstart utan kostnad. Men kom ihåg att meddela Glasbranschföreningen bytet!
  • Ombokning till annat kurstillfälle kan göras en gång och då senast 15 dagar innan kursstart. Vid ombokning betalas fakturan för originalkursen.
  • Vid sjukdom kan senare av- och ombokning göras skriftligt. Läkarintyg skickas till GBF inom 30 dagar
  • Glasbranschföreningen förbehåller sig rätten att ställa in eller flytta fram utbildningen vid för lågt deltagarantal eller vid föreläsarens förhinder. Vid inställd kurs meddelar vi er senast 14 dagar innan kursstart.
  • Vid inställd kurs står Glasbranschföreningen inte för kostnader för bokade resor och hotell.
  • För digitala kurser anger Glasbranschföreningen vilken teknisk utrusning som krävs. Kursdeltagaren ansvarar för att utrustningen är den rätta.