Image
Montage av bilder från Nordbygg 2022

Välkommen till Nordbygg!

NORDEN STÖRSTA BYGGVARUMÄSSA
2024-04-15 16:08

Dagarna 23–26 april har vi som medarrangörer för Nordens största byggvarumässa nöjet att bjuda in till Nordbygg! Här möts hela samhällsbyggarbranschen på Stockholmsmässan i Älvsjö för att kraftsamla, nätverka och utbyta erfarenheter samt uppdatera sig på produktnyheter förstås! Glasbranschföreningens monter hittar du avdelningen för Glas- och beslag i C-hallen (C10:41).

Programmet är gediget. Utöver att närmare 900 utställare från ett trettiotal länder kommer att visa de allra senaste möjligheterna kommer arkitektur att prisas, kunskapsseminarier att hållas och RoomVent-konferensen med fokus på ventilation och inomhusklimat locka forskare från hela världen. Premiär har också Säkerhetsparken, Byggmaterialscenen, Nordbygg by Night och Glasbranschföreningens båda Glastorg. 

Stort utbud av föreläsningar på Glasscenen

Talare på Glasscenen 2024

I Glasbranschföreningens monter C10:41 finns Glasscenen som erbjuder ett brett utbud av föreläsningar varje dag under mässan. 

Varje dag har ett tema

Tisdag 23/4: Bevarande av fönster och fönsterhantverk

Onsdag 24/4: Hållbarhet

Torsdag 25/4: Möjligheternas byggregler samt tävlingen Glaspriset och Glaspärlan

Fredag 26/4: Arkitektur

Seminarierna ges varje dag kl. 11:00-11:30, 13:30-14:00 och 15:00-15:30

Vi utser Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt 

Image
Logotyperna för Glaspriset och Glaspärlan

I samband med Nordbygg delar Glasbranschföreningen ut Glaspriset och Glaspärlan till projekt där användningen av glas har haft en betydande inverkan på att uppnå arkitektonisk, funktionell, innovativ och hållbar kvalitet, vare sig det gäller en hel glasbyggnad eller en tekniskt avancerad glasdetalj.  

25/4 - Prisutdelning kl. 15:15

Glaspriset och Glaspärlan delas ut på Nordbygg Live-scenen klockan 15:15.

Pristagarna firas därefter med mingel från cirka klockan 16:00 i vår monter C10:41 där också publikens favoriter i online-omröstningen avslöjas. Ingen föranmälan krävs.

Fredrik Hall Johansson
Fredrik Hall Johansson

Ta del av kostnadsfri glasrådgivning på Nordbygg 

Under Nordbygg erbjuder vi dagligen kostnadsfri glasrådgivning med experten Fredrik Hall Johansson från Glascentrum. Få professionella svar på alla dina frågor om glas. Oavsett om det handlar om regler, personsäkerhet, skydd, brand eller montage, så har du möjligheten att boka en tid med Fredrik och dra nytta av hans omfattande kunskap och erfarenhet. Boka tid genom att mejla till fredrik@glascentrum-mtk.se.

Du hittar oss i monter C10:41.

Nätverksträffar för medlemsföretag

Under mässan arrangerar vi ett antal olika nätverksträffar för dig som medlem i Glasbranschföreningen.

Vi ses på Nordbygg!

Har du frågor om Glasbranschföreningens medverkan på Nordbygg, vänligen kontakta: